Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
stanley4 píše:Bol vdovec, preto tam nie sú údaje o rodičoch - tie bývajú väčšinou len pri prvom sobáši. Skúste pohľadať záznam o úmrtí manželky, možno tam bude niečo, čo Vás posunie ďalej. Keďže je richtár, predpokladám, že tam žil dlhšie, preto by som úmrtie manželky a aj predošlý sobáš hľadal najskôr tu.
Alfie16 píše:Děkuji všem, jdu se poohlédnout, jestli tedy nenajdu údaje o předchozí svatbě, to mě vůbec nenapadlo, že by to nenapsali...
obluda31 píše:Alfie16 píše:Děkuji všem, jdu se poohlédnout, jestli tedy nenajdu údaje o předchozí svatbě, to mě vůbec nenapadlo, že by to nenapsali...
Dobrý den. Nemám v tom úplně jistotu ale zkuste to: František se mohl narodit 13.2.1756 v Lišanech - otec Jiří,
matka Anna. Matrika Hředle 1 strana 5. Tento František Černý se oženil dne 8.5.1780 s Marií ??? z Krupé.
Matrika Hředle 01/103. Františkova první žena Marie zemřela dne 29.7.1800 v Krupé 23 ve věku 35 let -
matrika Mutějovice 18/12. To by ale v době svatby muselo být Marii 15 let - to je nepravděpodobné.
constance4 píše:keď hovoríte, že bol richtár - skúste místopis, napíšte na úrad obce popýtajte sa po kronike alebo nejakej knižke o obci (zvyklo sa k nejakému velkému výročiu založenia/prvej zmienky vydávať knižky)
obluda31 píše:constance4 píše:keď hovoríte, že bol richtár - skúste místopis, napíšte na úrad obce popýtajte sa po kronike alebo nejakej knižke o obci (zvyklo sa k nejakému velkému výročiu založenia/prvej zmienky vydávať knižky)
Ještě maličký dodatek: Já vidím jako jejich prvé dítě Martina Černého, který se narodil 2.10.1781 v Krupé 23
matrika Hředle 01/70.
obluda31 píše:Alfie16 píše:Děkuji všem, jdu se poohlédnout, jestli tedy nenajdu údaje o předchozí svatbě, to mě vůbec nenapadlo, že by to nenapsali...
Dobrý den. Nemám v tom úplně jistotu ale zkuste to: František se mohl narodit 13.2.1756 v Lišanech - otec Jiří,
matka Anna. Matrika Hředle 1 strana 5. Tento František Černý se oženil dne 8.5.1780 s Marií ??? z Krupé.
Matrika Hředle 01/103. Františkova první žena Marie zemřela dne 29.7.1800 v Krupé 23 ve věku 35 let -
matrika Mutějovice 18/12. To by ale v době svatby muselo být Marii 15 let - to je nepravděpodobné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků