Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Děkuji tímto: zrnkapísku
od Betynka1986 » ned led 27, 2013 11:21
Kubínský, Kubínská (Severni morava)
Betynka1986 píše:Prosím hledám příbuzné podle příjmení Kubínský.Dědeček se narodil v Bialsku Biale,ale pocházel z České republiky
Byl jedináček,žil v Ostravě. Děkuji za jakoukoli informaci
Naposledy upravil
TKempny dne čtv led 31, 2013 0:05, celkově upraveno 3
Důvod: přemístěno do správné sekce, upraven název
-
Betynka1986
-
od duros » ned led 27, 2013 15:42
Sme v sekcii "Původ příjmení, příjmení podobná". Vy nadpisete svoju temu "Příjmení v rodokmenech", co je uplne ina sekcia v tomto fore. Navyse sem len napisete priezviska samotne bez uvedenia toho, co chcete. Skuste byt konkretna ako v nazve temy, tak aj v samotnom texte. Inak je to podla mna na zmazanie.
-

duros
-
-
od elevator2 » sob dub 20, 2013 8:26
Dobrý den-Jmenuji se Jiří Kubinský pocházím z Ostravy.Můj děda(nepamatuji si jej-zemřel když já byl ještě malej)prý pocházel údajně z Polska.Zkusím nějaké informace získat od otce a dám vědět.Jinak posílám odkaz,kde je možno získat informace o jakémkoliv příjmení-ovšem jen ze současné doby.
http://www.kdejsme.cz/
-
elevator2
-
Zpět na Příjmení v rodokmenech