Jak zadat odkazy na soalitomerice?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Jak zadat odkazy na soalitomerice?

Příspěvekod Shari » stř bře 20, 2013 13:11

Nevím, kam s tímto dotazem, tak ho zkusím zadat sem. Pokoušela jsem se informaci na fóru dohledat, ale nezadařilo se.

Takže, co potřebuji...

návod "pro blbce", jak nejlépe do fóra zadat odkazy na stránky např. ze Soalitomerice, aby to ostatním ukázalo opravdu tu stránku, kterou jsem vybrala... a mohli si ji zvětšovat, jak je třeba.

Zkoušela jsem překopírovat adresu nalezené stránky, ale ve fóru se nakonec ukazovalo něco jiného... nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu :wink:

Díky za pomoc

Šárka
Shari

Oblast pátrání: Mostecko-Kopisty, Svinčice; Lounsko-Smolnice, Raná, Pochvalov; Příbramsko-Láz, Pozdyně, Narysov, Sedlice

Re: Jak zadat odkazy na soalitomerice?

Příspěvekod ozana » stř bře 20, 2013 13:25

Odkazy z Litoměřic a Opavy je lepší dávat do CODE. Při prvním otevření takovéto adresy se objeví chyba o vypršení, ale po odklepnutí Pokračovat a druhém otevření se stránka otevře.

Bohužel, pokud po prohlížení matriky přes tyto odkazy otevřete stránku odkazem, který má jít do jiné matriky, otevře se okno ve kterém je správné označení matriky, ale obrázek snímku stránky je z matriky otevřené předtím (drží si to cookies). Mezi otevřením takových odkazů je dobré zavřít okno prohlížeče(resp. celý prohlížeč se všemi taby alias záložkami).

bez CODE (aktivní je jen část vloženého odkazu)
http://matriky.soalitomerice.cz/matriky ... ityRef=%28^n%29%28%28%28localArchiv%2C^n%2C%29%28unidata%29%29%287685%29%29

s CODE
Kód: Vybrat vše
http://matriky.soalitomerice.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?eventPg=%3E&pageTxt=144&entityRef=%28^n%29%28%28%28localArchiv%2C^n%2C%29%28unidata%29%29%287685%29%29
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Re: Jak zadat odkazy na soalitomerice?

Příspěvekod Shari » stř bře 20, 2013 13:37

Díky moc... říkala jsem si, že v tom bude nějaká kulišárna. Určitě nejsem sama, kdo se s tímto problémem potýká, myslím, že by bylo fajn tyto postupy umístit někam viditelně ... třeba do počátečních rad?
Shari

Oblast pátrání: Mostecko-Kopisty, Svinčice; Lounsko-Smolnice, Raná, Pochvalov; Příbramsko-Láz, Pozdyně, Narysov, Sedlice

Zpět na Otázky a odpovědi