Freywald

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Freywald

Příspěvekod syrius » pát bře 01, 2013 13:15

Dobrý den, hledám předky, kteří nesli příjmení Freywald. Už se bohužel není koho zeptat na rodinnou historii. Stopy vedou do Prahy (1924), Vysokého nad Jizerou (1890 - 1900), Litoměřic (1960). Děkuji za každou zmíňku.
syrius

Re: Freywald

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát bře 01, 2013 14:05

taky hledate pekne ojedinele prijmeni- na www-kdejsme.cz jsou udajne dva zijici Freywaldove.... aspon si je nespletete...

v policejnich prohlaskach jedna rodina je..... Freywaldovi z Reichenau a maminka z Dobrichovic.... predpokladam, ze ty mate.... ale co kdyby.... maji tam dost mist puvodu, takze asi patrat tam (i kdyz je to cizina...)
freywald.JPG
freywald.JPG (83.33 KiB) Zobrazeno 896 krát
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod syrius » pát bře 01, 2013 15:14

Děkuji za info, tyto Freywaldy jsem v policejních přihláškách našla, bohužel se mi nedaří je napojit na moji větev. Najít je v matrice a zkusit to obráceně - směrem do přítomnosti, mě nenapadlo. Díky za nápad. :-) Třeba se zadaří.
syrius

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát bře 01, 2013 16:42

Tusila jsem, ze jdu s krizkem po funuse :-)
Ale kdyz je lidi toho prijmeni tak malo, tak by snad stalo za to jim napsat- zjistit, jestli nevedi vic....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Zpět na Příjmení v rodokmenech