Ahoj,
to jsem rád, že se někdo našel

Při hledání rodové linie jsem narazil na to, že při výběru jmen neměli naši předkové příliš velkou fantazii. Pro kluky je to samý Jan, Václav, Jiří, pro holky Rozina, Zuzana, Mariana. Takže když se narodil Jiřímu Turkovi+Rozině syn, je otázka, který Jiří to vlastně byl, když je možné, že manželských párů Jiří+Rozina tam bylo několik. Chtěl jsem proto udělat úplný vývod Turků v mužské linii od nejstarší doby po co to půjde (resp. po dobu, než to v matrikách začali psát trochu jednoznačněji), ale bohužel hned zkraje problém - pro Hodslavice existuje pro období 1626-1689 zdigitalizovaná jen matrika narození (ostatní typy patrně vůbec neexistují). Pro rod Turků mám zhruba nástřel vývodu všech narodivších se (a/nebo vyskytujících se jako kmotr) do cca 1720 (po 1720 do 1800 zatím jen pro mou přímou linii), ale vyskytují se tam v té době jako otcové při narození nějaká jména, která se tam objevila odněkud zboku. Zkoušel jsem projít nejbližší obce (Hostašovice, Straník, Veřovice) ale nic. Teď procházím matriku narození pro Nový Jičín (občas se tam vyskytne někdo z Hodslavic - patrně sňatek u nevěsty, ale Turek z Hodslavic zatím žádný) a jde mi to hodně pomalu

. Dík za ty Bernartice, je možné, že se Turkové ženili tam a zase zpátky, až skončím s Jičínem, tak je prohlídnu.
Ke komu ses nejdál dostala? (jestli by ty mé seznamy byly pro Tebe nějak použitelné).