Sčítání obyvatel Myslíč 1921 Benešovsko Vyřešeno

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Sčítání obyvatel Myslíč 1921 Benešovsko Vyřešeno

Příspěvekod Rooka » stř pro 17, 2025 12:52

Dobrý den,
mám pár otázek, na které hledám odpovědi
Jde o obec Myslíč. rodina uvedena v domě č.7

1 - Zjistil jsem že v jednom sč.archu mám rodinu Matěje Vorla, ale chybí mne v ní maminka (babička), úmrtí v květnu 1922 viz odkaz: https://ebadatelna.soapraha.cz/d/3899/274 zajímalo by mne tedy, kde by se mohla dotyčná nacházet v t době cca 80letá?
2 - Jaká je pravděpodobnost, že by maminka (babička) při sčítání byla v té době sčítání u své dcery Anny Pazderové v Bedrči? (To se mne jeví, jako nepravděpodobný) Když v umrtí je uvedena pod Myslíč.7
3 - Kde bych ještě mohl dohledat ssč.operáty s Marii rz Kustkovou a její děti spadajíce do této obce?
Naposledy upravil Rooka dne stř pro 17, 2025 18:51, celkově upraveno 3
Rooka

Oblast pátrání: z Otcovi strany:
Benešovsko - Myslíč Bedrč Jírovice Postupice,
Kolínsko - Příšimasy Škvorec Uhřiněves, Uvaly
Praha - Strašnice Košíře Vršovice Nusle Žižkov Vinohrady

Re: Sčítání obyvatel 1921 Benešovsko

Příspěvekod Sil » stř pro 17, 2025 16:53

Rooka píše:Zjistil jsem že v jednom sč.archu mám rodinu Matěje Vorla

V jakém?

Já bych ji v roce 1921 čekal v Myslíči č.7, když tam o rok později zemřela.
Sil

Oblast pátrání: Rodinný vývod - převážně Jižní Morava. Rody panských úředníků cca 1780-1850 - primárně Morava, ale sbírám všechny. Rody příjmení "Kutal" - celé Česko.
Rodokmen online: myheritage.cz/site-family-tree-227163221/kutal

Re: Sčítání obyvatel 1921 Benešovsko

Příspěvekod Rooka » stř pro 17, 2025 17:02

Sil píše:
Rooka píše:Zjistil jsem že v jednom sč.archu mám rodinu Matěje Vorla

V jakém? ...

Já bych ji v roce 1921 čekal v Myslíči č.7, když tam o rok později zemřela.

v sčítání pro rok 1921. se v obci nevyskytuje :-/ Jediný co mne napadlo, že by mohla být v té době u dcery, a sečtená byla tam. I když do obce Bedrč č.d.2 nespadala.
Rooka

Re: Sčítání obyvatel Myslíč 1921 Benešovsko

Příspěvekod Zora » stř pro 17, 2025 17:20

ano, pozor.
Ve sčítání 1921 jsou uvedeny pouze osoby, které tam v daném čísle domu v době sčítání pobývaly, (třeba i tetička s dětmi na návštěvě)
Nejsou tam uvedeny osoby, které tam sice bydlely, ale v době sčítání nebyly přítomny.

Hledej třeba v nemocnici, na návštěvě u příbuzných. Pro všechny "instituce" typu nemocnice, hotel, vojenské ubytovny, myslím inádraží, jsou k dispozici sčítací lístky

Takže nečítalo se podle toho, kde kdo bydlel, ale podle toho, kde se kdo v danou dobu nacházel,. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Rooka » stř pro 17, 2025 17:27

Zora píše:ano, pozor.
Ve sčítání 1921 jsou uvedeny pouze osoby, které tam v daném čísle domu v době sčítání pobývaly, (třeba i tetička s dětmi na návštěvě)
Nejsou tam uvedeny osoby, které tam sice bydlely, ale v době sčítání nebyly přítomny.

Hledej třeba v nemocnici, na návštěvě u příbuzných. Pro všechny "instituce" typu nemocnice, hotel, vojenské ubytovny, myslím inádraží, jsou k dispozici sčítací lístky

Takže nečítalo se podle toho, kde kdo bydlel, ale podle toho, kde se kdo v danou dobu nacházel,. Z

někdy v sčítacích op. bylo uvedeno že je např u blizkých. ale tento připad to opravdu není :( Hlavně když jsem se nedávno dozvěděl, o dalším synovi Antonínovi :-/ *1877
Rooka

Příspěvekod Rooka » stř pro 17, 2025 17:31

Zora píše:ano, pozor.

někdy v sčítacích op. bylo uvedeno že je např u blizkých. ale tento připad to opravdu není :( Hlavně když jsem se nedávno dozvěděl, o dalším synovi Antonínovi :-/ *1877
Rooka

Příspěvekod Zora » stř pro 17, 2025 17:49

1921 - fakt tam mohly být uvedeny jen osoby v daný okamžik přítomné

Z toho vycházej.
Pokud byl někdo v roce 1921 uveden jako např. u blízkých, pak to bylo nesprávně a většinou to sčítací komisař vyškrtával. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Rooka » stř pro 17, 2025 18:39

Zora píše:1921 - fakt tam mohly být uvedeny jen osoby v daný okamžik přítomné

Z toho vycházej.
Pokud byl někdo v roce 1921 uveden jako např. u blízkých, pak to bylo nesprávně a většinou to sčítací komisař vyškrtával. Z

děkuji Zorko, mno nemám to jednoduchý, ani nevím, zda se dochovali a zda jsou v Benešově, nebo v Praze. skusím v příštím roce tu Bedrč. A pak se uvidí. doufám, že se zadaří u té dcery
Rooka

Příspěvekod Zora » stř pro 17, 2025 18:48

držím palce. Z
Zora

Zpět na Otázky a odpovědi