Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
genjan píše:Nemyslel jsem nějakou novou rubriku na tomto webu, ale třeba nějaký místopisný index pro onu matriku - jako její součást -, kterou by třeba mohli pracovníci, kteří se věnují digitalizaci - pokud to lze - zveřejnit k té matrice.
pavel.m píše:Začal bych tím, že bych si k nějaké menší matrice, kterou potřebuju udělal index. Pak člověk zjistí co zvládne nejlépe. Jelikož někdy dohledat jenom obce ze kterých je ženich umí dát zabrat. Navíc index využije za mě největši procento lidí - dokud nebude digitalizace přes AI, která funguje.
Zora píše:
1) Proč mám pocit, že to, čemu se chcete věnovat, by měl vždy doplňovat někdo další...
Možná takový pocit máte, protože si ráda domýšlete to, co vůbec nebylo napsáno ...
2) No a Váš místopisný rejstřík - za mě celkem zbytečnost, hledám v databázi, kterou naprosto přesně a precizně vytvořil kolega, nebo na Genteamu... Vidím tam navíc i stejné názvy různých obcí a mohu usuzovat podle oblasti.
Navíc, pokud je tam uvedeno, že je ze Lhoty, tak byste musel nejprve tu osobu ve nějaké Lhotě najít, abyste měl jistotu, žer Váš rejstřík je správný..
Beru v potaz Váš názor na věc. S panem Pavlem jsem v shodě, že v případě, že jeho indexy (a další skupiny lidí) nechtějí ani archivy, pak nemá cenu ztrácet čas nad tvorbou místopisných rejstříků.
3)Tady na fóru by musel rejstřík někdo udržovat, kontrolovat, dělat supervizora... To chcete zvládnout?
Opět si domýšlíte, protože o tom, že by musel někdo něco udržovat, kontrolovat nepadlo ani slovo... s panem Pavlem jsme si psali o tom, že tyto rejstříky by vůbec nebyly součástí nějaké zdejší rubriky...
Z
Zpět na Povídání volně na genealogické téma
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků