VYŘEŠENO O 1806 Jonáš + Lincová Rakovnicko

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

VYŘEŠENO O 1806 Jonáš + Lincová Rakovnicko

Příspěvekod BoBaK » čtv bře 20, 2025 17:12

Hledám zápis o svatbě Václava Jonáše a Anny Linc(ová). Podle indexu v knize Rousínov 08 - pravá strana, třetí zápis shora:

https://ebadatelna.soapraha.cz/d/11146/7

by měl být sňatek v r. 1806 v některé z obcí - podle indexu - Krakovec, Nová Ves, Rousínov, Skupá a Zhoř a na fóliu 3 příslušné matriky. Ale které ? ve výše uvedeném třetím řádku je ještě mi nečitelný sloupec, kde je čárkou označen výskyt (asi matrika). Všechny matriky nabídnuté SOA Praha podle zadaných kritérií jsem prohlédl, ale zápis sňatku jsem nenašel. Možná dělám chybu, ale netuším jak dále.
Může mi někdo poradit?
Díky BoBaK
Naposledy upravil BoBaK dne pon bře 24, 2025 7:26, celkově upraveno 1
BoBaK

Oblast pátrání: severní Morava a Slezsko, jižní a západní Čechy

Re: O 1806 Jonáš + Lincová Rakovnicko

Příspěvekod zburget » čtv bře 20, 2025 20:00

No tak čárka je ve sloupečku nadepsaném Čerw. zámek. Takže hledejte v části Krakovec. Podle indexu bych hádal, že každá obec je v té matrice samostatně. A často se pro každou obec počítá foliace opět od jedničky. Takže najděte Krakovec a najděte folio 3. Tam by to mělo být.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Zora » čtv bře 20, 2025 20:18

https://ebadatelna.soapraha.cz/d/11139/5

V roce 1806 na pravé straně... inu, brala jsem to od konce, ale výsledek se dostavil. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod BoBaK » pát bře 21, 2025 11:35

Díky oběma badatelům. Označení sloupce Čerw.zámek jsem nebyl schopen rozlousknout.
BoBaK
BoBaK

Oblast pátrání: severní Morava a Slezsko, jižní a západní Čechy

Zpět na Hledá se!