Matrika narozených Pustá Polom před rokem 1713

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Matrika narozených Pustá Polom před rokem 1713

Příspěvekod vanek_petr » stř úno 26, 2025 15:50

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Hledám předka, jehož datum narození by se mělo pohybovat kolem roku 1711 avšak nejsem pro tuto oblast schopen najít vhodnou knihu. Jeho manželka se narodila roku 1715 a tak jsem ji byl schopen v knize na níže uvedeném odkazu:

https://digi.archives.cz/da/permalink?x ... 50568c0263

Rok +- 1711 ale tato kniha neobsahuje a tak jsem hledal dál. V zemském Opavském archivu jsem pro Pustou Polom našel ještě jednu knihu a to pro období od roku 1643 do 1805. Tato kniha však zahrnuje velkou oblast a hledanou osobu v ní nemůžu najít (přestože jsem si téměř 100% jistý místem narození) a očividně se s knihou na výše uvedeném odkazu nepřekrývá (což by dle časového rozsahu částečně měla), protože manželku hledaného narozenou roku 1715 tam nejsem schopen najít:

https://digi.archives.cz/da/permalink?x ... 50568c0263

Mám tedy brát, že jiná kniha pro tuto oblast a období neexistuje? ..Pro nedaleké vesnice jako například Horní Lhota (spadá do jiné farnosti) jsem schopen starší záznamy najít a jsou vedené v knize pro úzký okruh vesnic, proto mě z pohledu geologického rozsahu druhá kniha zaráží a nevím jaký obsah do ní byl zapisován a při jaké příležitosti.

Přeji Vám pěkný den.
Naposledy upravil vanek_petr dne stř úno 26, 2025 17:07, celkově upraveno 1
vanek_petr

Oblast pátrání: Opavsko, Okolí Ostravy

Re: Archiv narozených Pustá Polom před rokem 1713

Příspěvekod Zora » stř úno 26, 2025 16:22

Asi nejde o archiv narozených ale o hledání matriční knihy... Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi