Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také. Např: V rodokmenu mám: Novák (Opava) Novotný (Novojičínsko) Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět. Např: Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854 nebo Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním (Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Zdravím, myslím si, že zemřel před rokem 1914, ale určitě to tvrdit nemůžu. Už jsem prošel matriky úmrtí Doubí, Vesec, částečně Liberec, ale zatím bez úspěchu. Těch záznamů je hrozně moc a nevím, které přesně spadají pro nemocnici, dokázal by mě prosím, kdyžtak někdo navézt? Nevím, jestli hledám špatně, ale nepodařilo se mi najít sčítání lidu pro obec Doubí v roce 1900 a 1910. Hřbitov, který byl pro část města Doubí v 80.letech město zrušilo, některé hroby přemístilo, některé se nechaly tam kde byly, již jsem se na to informoval a bylo mi řečeno, že k tomu bohužel žádné záznamy nejsou.
Dobrý den, zkusil jste kontaktovat archiv? Jestli není dochovaná evidence obyvatel? Jinak sčítání 1900 a 1910 by tam také mohlo být, pokud se dochovalo. U vašeho dotazu na Josefa mladšího bych také zkusila archiv a nebo evidenci obyvatel na magistrátu. Mohl zemřít i pro roce 1947, bylo by mu cca 65 let, jestli si to dobře pamatuju.
Kontaktovat archív v Liberci jsem zkoušel, ale nic užitečného jsem nenašel, jinak jsem zkoušel i evidenci obyvatel, ale o Josefu Prokopovi tam nic nemají. Zaměřil jsem se na obec Malčice a podařilo se mi najít vydání domovského listu pro Josefa Prokopa v roce 1897 do Dlouhého Mostu: https://vademecum.soalitomerice.cz/vade ... 802bc76576 Takže mohl zemřít mezi roky 1897-1910, ale myslím si, že už se tak muselo stát v nějaké části Liberce.
Při včerejším hledání se mi podařilo najít narození Marty Prokopové (dcera Marie Prokopové *1887), v roce 1909. Zde je Josef Prokop (*1851) ještě naživu, takže další vodítko. https://vademecum.soalitomerice.cz/vade ... 5f549e1ea6
Tím se zužuje období, kdy mohl zemřít, muselo to být mezi roky 1909-1910, ale je mi záhadou kde. Prošel jsem několik částí Liberce - Doubí, Rochlice, Vesec a nikde nic.
Myslíte, že mohl zemřít v obci Loukovičky? Mně přijde, že tam je napsána obec v době, kdy se Marie Prokopová narodila, ale zkusím do Českého Dubu napsat, třeba se tam mohli vrátit. Každopádně děkuji za pomoc.
Mohl ho na nějaké cestě trefit šlak, spadnout na něho trám, přišlápnout býk, prostě cokoli co způsobilo, že zesnul a byl pohřben mimo svoje bydliště. Protože v Liberci a blízkém okolí není k nalezení, tak už vařím z vody
Mel in ore, verba lactis, fel in corde, fraus in factis.