VYŘEŠENO N 1809 Ohařice čeština

To co nikam nepatří, nebo nemá s původním tématem co dělat. Také příspěvky s množstvím narušených vazeb.

VYŘEŠENO N 1809 Ohařice čeština

Příspěvekod havmar » sob pro 28, 2024 16:11

Prosím o pomoc s přečtením 2.zápisu na stránce:

https://aron.vychodoceskearchivy.cz/apu ... 62b09296ac

15.februar 1809
jméno: František Knob
číslo domu: 13
otec: Matig Knob
mateř: Anna ....... po ............ z ......... č. 3

Předem mockrát děkuji.
Naposledy upravil havmar dne ned pro 29, 2024 17:57, celkově upraveno 2
havmar

Oblast pátrání: okres Jičín

Re: N 1809 Ohařice čeština

Příspěvekod zburget » ned pro 29, 2024 10:54

Já jen ať na sebe nečekáme navzájem - řekl bych, že tady všichni čekají, jestli svůj dotaz upravíte podle instrukcí, které jste dostal u dotazu předchozího.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Zora » ned pro 29, 2024 13:15

Kolegyně, zkuste porovnávat písmena z této tabulky

tabulka na převod - kurent - latinka https://genealogie.nka.cz/?page_id=177

Prohlédla jsem si Vaše příspěvky, všude je upozornění na potřebu přepisu, Vaše reakce je mlhavá...

My tady za Vás nečteme, ale můžeme Vám pomoci, doplnit, upravit...Začátek je ale vždy na Vás a to podle pravidel.
Píšete, že jste už udělala rodokmen jiné rodinné linie, pak Vám to ale musel vždy někdo přečíst... sorry. Z

a vkládejte odkazy uložené na aronu. Pokud čemukoliv nerozumíte, ptejte se.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod havmar » ned pro 29, 2024 13:56

Poupravila jsem trochu svůj příspěvek s žádostí, jestli to takto akceptujete a dokážete mi pomoci. Z mé strany víc bohužel nezvládnu. Je to poslední záznam, který bych chtěla použít. Dále již nehledám. Zhruba před šesti lety jsem tvořila rodokmen ze strany mého otce a párkrát jsem psala na toto fórum o radu stejným způsobem a vždy mi tu někdo pomohl. Pokud to ani takto nestačí, rozumím.
havmar

Příspěvekod Zora » ned pro 29, 2024 14:02

Je dobré si přečíst pravidla, ta se už dávno změnila, abychom eliminovali ty, kteří se sami nesnaží a spoléhají na pomoc druhých. Za tu dobu, kterou jste na rodokmeny strávila, jste se fakt nesnažila naučit se číst? Ona pak to už není žádná pomoc, ale jen využívání znalosti druhých.
Takže se pusťte to čtení, porovnávejte, stejně jako to děláme všichni. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: VYŘEŠENO N 1809 Ohařice čeština

Příspěvekod Zora » ned pro 29, 2024 18:50

Kolegyně, příspěvek rozhodně není vyřešený, děláte nám tady zmatek. Opravte. Z
Zora

Příspěvekod zburget » ned pro 29, 2024 18:52

Jsme schopní akceptovat kde co, v žádném případě ale ne dělání bince na fóru tím, že označíte dotaz jako vyřešený a on přitom není vyřešený ani omylem!!!

Takže si tedy rozmyslete, co vlastně chcete. Dotaz jakožto zmatečný přesouvám do koše a uděluji varování za dělání bince na fóru!
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod havmar » ned pro 29, 2024 19:16

Paní Zora ze mě dělá flákače, který se nesnaží a přitom mě vůbec nezná. Proto už nechci pomoci a označila jsem příspěvek za vyřešený. S tímto forem končím. Sbohem
havmar

Příspěvekod Zora » ned pro 29, 2024 19:21

Sorry, číst za Vás opravdu nikdo nebude, silná slova si šetřete, tohle není fér.

Opakuji, Vy se sama nesnažíte, o čtení kurentu jste se ani nepokusila, a na to Vás nemusím osobně znát. Tady jste na fóru, ne v kamarádské debatě. Z
Zora

Zpět na Přesunutá témata