VYŘEŠENO Matrika z obce Sebranice, Jihomoravský kraj

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

VYŘEŠENO Matrika z obce Sebranice, Jihomoravský kraj

Příspěvekod Simonsky94 » čtv pro 05, 2024 16:17

VYŘEŠENO

Dobrý den,
potřebuji pomoci s vyhledáním matriky z obce Sebranice u Blanska, Jihomoravský kraj. Konkrétně Narození v roce 1910. Co jsem našel tak jen starší (max do 1903) a jelikož nejsem z Moravy tak nevím kde bych mohl dál hledat. Zkoušel jsem okolní obce (Skalice, Kunštát, i dokonce Brno), ale bez úspěchu.
Kdyby mi mohl někdo znalý pomoci vyhledat v matrikách narozených osobu Jaroslav Kanýz, narozen 19. březen 1910 ve výše zmíněných Sebranicích, tak bych Vám byl moc vděčen..
Děkuji,
Šimon
Naposledy upravil Simonsky94 dne pát pro 06, 2024 10:18, celkově upraveno 1
Simonsky94

Rodokmen online: Mám MyHerritage-na vyžádání

Re: Matrika z obce Sebranice, Jihomoravský kraj

Příspěvekod Zora » čtv pro 05, 2024 16:44

Hledáte matriky pro obec Sebranice nebo pro Klevetov?

762 Sebranice
V této matrice jsou zápisy pro Sebranice do r. 1885, u Klevetova do r. 1903

Matrika 763 pro Sebranice není ještě on-line, zahrnuje období 1886 - 1949.
Musíte , bohužel osobně na matriku nebo se domluvit s matrikářkou, Matrika je uložena na Úřadu městyse Svitávka.

Příště
v acta publica
https://www.mza.cz/actapublica/dokumenty

klikněte na
Dokumenty

Vyberte potřebný okres
tady Blansko

Ten si musíte stáhnout do PC a podle něj vyhledat dobu, pro kterou hledáte matriku.

Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Matrika z obce Sebranice, Jihomoravský kraj

Příspěvekod Simonsky94 » pát pro 06, 2024 10:17

Děkuji za rady. Toho jsem se bál, že to není ještě online, ale nevadí. Seženu někoho kdo by mohl na matriku ve Svitávce zajít.
Simonsky94

Rodokmen online: Mám MyHerritage-na vyžádání

Zpět na Hledám pomoc