od Zora » čtv srp 22, 2024 11:45
Jedná se mně o dobu cca 1880-1900, jde o nemanž. dítě.
Příbuzný August, (otec Tomáš) se oženil v Rusku u Moskvy, u svatby je uveden jako August Fomič ...
Na webu je ale uváděn ještě jeden jeho bratr Sergej, který má také otčenstvo Fomič.
U tohoto "bratra" ale vůbec není uveden rok, období (narození, svatba....), správce účtu - ruská občanka- čerpala "z telefonního seznamu"... Ví jen to, že Sergej Navrátil má stejné otčenstvo Fomič...
Bohužel, na dotaz, ze kdy je telefonní seznam, neodpověděla.
Žádný bratr Sergej neexistuje, mám vyhledané všechny děti a navíc seznam těchto dětí , který vypracoval farní úřad pro vdovu, které náhle zemřel manžel - příloha k žádosti o podporu.
Přemýšlela jsem, jak by dítě mohlo přijít k výše uvedenému otčenstvu. Nic mě nenapadlo, znám osudy všech sourozenců Augusta, kluků i holek, nikdo nechybí...
Vůbec nemám znalosti, jak to bylo v Rusku s nemanželskými dětmi... teoreticky je tedy snad možné, že nemanž. dítě ženy dostane otčenstvo po dědečkovi?
August měl v Rusku po svatbě tři děti, dvě holky a syna, jejich osudy ale zatím neznám.
Hodně by mně pomohlo, pokud máte nějaký zdroj, ze kterého čerpáte uvedené informace, mě nasměrovat.
Děkuji, Zora