Rozluštění jména

To co nikam nepatří, nebo nemá s původním tématem co dělat. Také příspěvky s množstvím narušených vazeb.

Rozluštění jména

Příspěvekod KarelStefl » čtv srp 08, 2024 11:24

Dobrý den,

potřeboval bych pomoc s rozluštěním jména manžela vdovy - zde je odkaz na záznam https://ebadatelna.soapraha.cz/d/5928/100. Jedná se o druhý záznam na pravé straně. Většinu jsem přečetl, ale to jméno mi vzdoruje.
Protvrzeni jsou v stav manželstva Martin Bejval, bere sobě pctivou vdovu Mandalenu po nebožtíkovi Dobeš (?) Pamista??? - to jméno mi nedává smysl a nenašel jsem žádné podobné ani ve svatbách v předcházejících letech.
Pokud by to někdo přečet, budu moc rád. Děkuji moc
KarelStefl

Re: Rozluštění jména

Příspěvekod Radix » čtv srp 08, 2024 12:39

dobre Pamietj
Radix

Příspěvekod KarelStefl » čtv srp 08, 2024 12:52

Děkuji, ale i to moc nedává smysl... Zkusím zabádat jestli někdo takový měl svatbu, ale to příjmení je hodně zvláštní
KarelStefl

Příspěvekod Zora » čtv srp 08, 2024 13:02

prosím, čtěte pravidla, opravte. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod KarelStefl » čtv srp 08, 2024 13:11

Zora píše:prosím, čtěte pravidla, opravte. Z

Dobrý den, nevím, čím jsem pravidla nedodržel, můžete mě nasměrovat? Děkuji
KarelStefl

Příspěvekod Zora » čtv srp 08, 2024 13:22

1. Předmět zprávy. Vždy uveďte pramen, rok, místo a jazyk. Vše ostatní pište do těla zprávy. Pramen: matrika – narození, oddání, úmrtí; gruntovní kniha, soupis poddaných, sčítací arch, pobytová přihláška aj., místo: obec, farnost, případně okres, hejtmanství, panství, datace: pouze rok, jazyk: čeština, němčina, latina, případně další. Příklady: N Brno 1848, němčina; sčítací arch Praha 1900 čeština; urbář, 1650 Nová Ves, panství Oslavany, ČJ. Toto je velice důležitý požadavek z důvodu zachování pořádku a přehlednosti fóra! Prosíme všechny, aby požadavek na formát předmětu bezpodmínečně dodržovali!

c) vždy napište do těla zprávy to co sami přečtete (v originálním jazyce dokumentu).....

Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod zburget » sob srp 10, 2024 17:30

KarelStefl píše:…nevím, čím jsem pravidla nedodržel, můžete mě nasměrovat?
Informaci s tím, v čem je problém jste dostal. Podle záznamů fóra je vidět, že jste si to i přečetl. Přesto zůstal předmět dotazu neopraven. V současném stavu není možné, aby se v řešení pokračovalo. Podmínka na správné uvedení předmětu je v pravidlech napsaná tučně a jako jediná červeně, aby ji nikdo nepřehlédnul.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Zora » čtv srp 22, 2024 4:56

Bez reakce, přesunuji do Koše. Z
Zora

Zpět na Přesunutá témata