Vilém Doupovec nar. 1928 Brno

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Vilém Doupovec nar. 1928 Brno

Příspěvekod zahjan » pát zář 15, 2023 17:42

Hledám jakékoliv informace o Vilému Doupovcovi nar. 30. 7. 1928 v Brně. Poslední informace jsou, že někdy po válce emigroval, skončil ve Švýcarsku, kde žil s Marií Novackovou.
zahjan

Re: Vilém Doupovec nar. 1928 Brno

Příspěvekod Viridis » pon zář 18, 2023 15:24

Hledejte v archivu bezpečnostních složek - viz https://www.abscr.cz/jmenne-evidence/ - je tam, má spis.
Viridis

Příspěvekod zahjan » pon srp 12, 2024 16:03

Dobrý den,
děkuji za reakci. Záznam jsem sice našla, ale nerozumím, co je v něm vlastně psáno. Jedná se o osobu, o kterou měli bezpečnostní složky zájem nebo o osobu, která byla součástí bezpečnostních složek? Vyznáte se v těchto spisech a obecně v dohledávání osob? Děkuji, pokud mi budete schopen ještě v něčem poradit.
zahjan

Příspěvekod Zora » pon srp 12, 2024 16:24

Musíte si přečíst první stránky jmenné evidence, tam je vše objasněno. My bychom jen opisovali. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod hovorkas » úte srp 13, 2024 6:36

zahjan píše:Dobrý den,
děkuji za reakci. Záznam jsem sice našla, ale nerozumím, co je v něm vlastně psáno. Jedná se o osobu, o kterou měli bezpečnostní složky zájem nebo o osobu, která byla součástí bezpečnostních složek? Vyznáte se v těchto spisech a obecně v dohledávání osob? Děkuji, pokud mi budete schopen ještě v něčem poradit.

Z názvu protokolu "Archivní protokol vyšetřovacích spisů" i ze záhlaví sloupců v nalezeném dokumentu a konečně z informací uvedených u jména V. Doupovce se mi jeví, že Vilém Doupovec byl vyšetřovaná osoba, která byla odsouzena k 1 roku nepodmíněně podle paragrafu 109/2 o opuštění republiky (čl. 2 se týká osoby, která bez povolení zůstala v cizině).

ad Zora "Musíte si přečíst první stránky jmenné evidence, tam je vše objasněno. My bychom jen opisovali. Z" Nerozumím, co je myšleno prvními stránkami jmenné evidence. První stránky toho souboru (i poslední) jsem prošel a nic jsem nenašel. Možná jsou myšleny informace na nějakém odkazu na webových stránkách Archívu bezpečnostních složek. Vzhledem k tomu, že struktura webu je "košatá", hodilo by se v takovém případě dát konkrétní odkaz na příslušné informace. Opisovat netřeba.
hovorkas

Oblast pátrání: Kutnohorsko: Kaňk, Grunta, Chotouchov, Červený Hrádek, Rohozec, Horka (Žehušice), Borek (Žehušice), Solopysky, Mančice, Žleby (Čáslav), Radovesnice II, Zdechovice, Zbýšov, Bumbálka, Dobrnice, Červené Janovice; Kolínsko: Libenice, Tři Dvory, Polní Chrčice, Krakovany, Starý Kolín; Posázaví: Vrbka (Ledeč nad Sázavou); Nymbursko: Křinec, Zábrdovice; Jičínsko: Libáň, Dětenice, Veselice, Zliv (Libáň), Bačalky, Lično, Bystřice (Libáň), Údrnice, Únětice (Libáň), Vitiněves, Nemyčeves, Hřmenín, Markvartice, Rakov, Mrkvojedy, Dolní Lochov; Jablonecko: Vrát; Morava: Bělkovice

Příspěvekod Zora » úte srp 13, 2024 6:41

https://www.abscr.cz/jmenne-evidence/

Je to stejný odkaz, jako byl již uveden.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi