dohledání úmrtí Pavlína Votápková/VYŘEŠENO

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: dohledání úmrtí Pavlína Votápková

Příspěvekod Koryna » pon čer 24, 2024 19:30

hovorkas píše:
Zora píše:ejhle,. záznam mně unikl.

To ovbšem nic nemění na tom, že by někde bylo umrtí Pavlíny . Z

Dovoluji si požádat Zoru, aby se vyvarovala neadekvátně kategorických vyjádření "To důležité bylo řečeno." "To ovbšem nic nemění na tom, že by někde bylo umrtí Pavlíny" Dovedu si představit situace v souvislosti s Ladislavem Macháčkem narozeným 1937 a jeho synem, které by byly řešeny úředně, a ze kterých by se tedy mohly dochovat dokumenty, kde by mohla být informace o jejich matce/babičce (např. když by u ní syn bydlel, tak tehdejší bydliště a případně po roce 1960 po rozvodu její nové příjmení po případné svatbě, v případě nějaké tragické události by tam mohla být i ta informace o úmrtí). Já jsem ten svůj obecný názor napsal u vědomí, že podle počtu příspěvků a jedné zmínky v jejím textu není kolegyně Koryna zatím tolik zběhlá v hledání genealogických informací a že zdroje informací jsou doopravdy různé. Ale zároveň jsem přeci psal, že vidím pravděpodobnost úspěchu nalezení relevantní informace touto cestou jako hodně nízkou. Mohlo by to ale být jinak, pokud by kolegyně koryna věděla, že nějaká rodinná záležitost se řešila a ukázalo se, že dokumentaci nemají v rodinném archívu.

Samozřejmě je teď nejnadějnější cesta, kterou poradil ZETER, s tím souhlasím. Docela by mě zajímalo, jestli je tato cesta vždy úspěšná, pokud došlo ke změně příjmení, a neví se rodné číslo. Ale pokud se ví rodné jméno a datum a místo narození, jako v tomto případě, tak věřím, že ano.

Já jsem přeci svůj příspěvek napsal v upřímné snaze aspoň trochu pomoci s tím, že tam nebyla žádná nepravda a nevyvolával jsem plané naděje. Je na kolegyni Koryně, zda ji to k něčemu bude nebo si vyhodnotí, že ji to je v jejím případě k ničemu. Ale nechte to Zora prosím na ní. Nejsem neomylný já, ale ani Vy. A jste to Zoro Vy, kdo si v tomto případě neprostudoval podklady a pak tady psal nepravdivé informace jako fakta a o mě jste tím pádem tvrdila, že píši nepravdu. To že se ani nedokážete omluvit, také o něčem svědčí.

Přeji kolegyni Koryna plno úspěchů v genealogickém hledání a nejen v něm.

Žádost jsem podala a děj se vůle boží :) každopádně dám info, co mi odpoví, sama jsem moc zvědavá :-)
Koryna

Příspěvekod m.k.85 » pon črc 01, 2024 13:34

Dobrý den, já takhle přes evidenci obyvatel, kterou zmínil Zeter, před pár lety vypátral úmrtí otce mé matky, která ho od svých 3 let neviděla a nikdo z jejich potomků včetně ní nevěděl, kdy umřel nebo jestli žije.
Poskytli mi datum a místo úmrtí a na základě toho jsem vypátral i matriční zápis jeho úmrtí. Bohužel hrob už nikoliv.
m.k.85

Oblast pátrání: jižní morava, okr vyškov

Příspěvekod Koryna » čtv črc 04, 2024 12:40

m.k.85 píše:Dobrý den, já takhle přes evidenci obyvatel, kterou zmínil Zeter, před pár lety vypátral úmrtí otce mé matky, která ho od svých 3 let neviděla a nikdo z jejich potomků včetně ní nevěděl, kdy umřel nebo jestli žije.
Poskytli mi datum a místo úmrtí a na základě toho jsem vypátral i matriční zápis jeho úmrtí. Bohužel hrob už nikoliv.

Dobry den, diky za pozitivni zpravu, aspon mam malou naději, ze ji najdu ☺️ jak dlouho cca trvalo nez se vam ozvali? Ja cekam zatim jen 3 tydny, ale vubec netusim jestli maji nejake terminy do kdy odpovědět. No co vam budu povidat, jsem jak na trni z toho čekání :)
Koryna

Příspěvekod Koryna » pon črc 29, 2024 20:53

Dobrý den, odpověděli mi z ministerstva vnitra a uvedli datum i místo úmrtí :-) v roce 1984 na Praze 4, takže skočím na matriku, kde by mělí mít záznam :-) děkuji všem za pomoc!!!!
Koryna

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi