Sice na tom ještě pracuju, ale hodím sem tedy co jsem zatím zjistil, než mě někdo předběhne. (ať neděláme práci dvakrát)
Primárně vycházím ze sumarizace na webu
http://www.hrdelnipravo.cz/katove-a-jejich-pacholci/popravci-v-praze/fakta.html, kde se asi nejvíce snaží držet ověřených faktů. (i když i tam se občas seknou, ale kdo ne)
První Jan Mydlář měl zřejmě dvě ženy, Alžbětu a Kateřinu. (obě doložené ve smlouvách) S první z nich měl dvě přeživší děti, Jana Václava a Magdalenu. (u té Magdaleny jsem zahlédl vyvdané příjmení, zatím neověřeno) Druhý z rodu Jan Václav také 2x ženatý, svatbu s druhou Dorotou Zajícovou, dcerou kata z Tábora, jsem nalezl v Praze u sv. Štěpána 1659, ženich uveden vdovec. Podle toho hrdelního práva měl mít tři syny, z prvního manželství Jan Václav a Daniel Bernart, z druhého toho Jiříka. Ale pokud tedy přistoupíme na tu Strážnici (ale vlastně i bez ní), tak je spíš pravděpodobné že byl také z prvního manželství. (v r. 1668 by mu bylo 9 let, pokud by se narodil v roce svatby, v době úmrtí otce pak 13 let, i to je trochu málo na zběhnutí z domu)
Z těchto tří vnuků, Daniel zemřel už v r. 1664 (tedy stejně jako děd Jan) v katovně v Kostelci nad Černými lesy, kde měl být od r. 1661. V matrikách jsem tam ale nic nenašel, pravděpodobně bude potřeba projít městské knihy. Bratr Jan se oženil také u sv. Štěpána 1661 s Annou Marií Kezrovou, dcerou kata z Žatce. U Štěpána nenalezeny žádné děti. Teď jsem se trochu zadumal, jestli tento Jan není totožný s Jiřím, ale druhý byl v r. 1772 v závěti označen jako nezletilý, což věkově a stavově (ženatý) neodpovídá. Zmínku o popravě Jiřího Jana, jako spoluspiklence při úkladném zapálení Prahy 1689, jsem zatím našel pouze na jednom webu, zatím neověřeno, zda a který z vnuků by to byl. (je uvedeno že sám v té době vykonával v Praze kata, což by mělo jít dohledat) Teď koukám že jsem slepý, ten r. 1661. Ta svatba Jana s Kezrovou bude spíš ten Jan Daniel. (jeho otec Jan Václav má také při druhé svatbě pouze "Jan") No alespoň si to při vypisování urovnám v hlavě.

Odkazy na nalezené záznamy dám v dalším příspěvku, než se mi to nedejbože nějak smaže.