Má cenu hledat?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Má cenu hledat?

Příspěvekod Milan Wölfl » stř lis 21, 2012 15:40

Jan píše:Ad 2. Přečtěte si § 15 zákona 499/204 Sb. tam je uvedeno komu se archiválie předávají: http://www.cesarch.cz/legislat/2004-499.htm
Ad 3. Zákon říká jasně kdo smí nahlížet do matrik viz. § 8, odstavec 10: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-301
Navíc § 7, odstavec 4 říká: Údaje v matričních knihách jsou neveřejné a z toho je zřejmé, že nahlížet smí pouze ti co jsou vyjmenovaní
v § 8. Žádná teorie tady neplatí a ani ochranné lhůty. Ty vymezují pouze termín předání matrik do archivu.
Pro matriky v archivech platí zákon 499/2004 Sb. a na úřadech zákon 301/2000 Sb. Bohužel se zatím nikomu nepodařilo změnit zákon
301 a umožnit nahlížení na zápisy které nepodléhají ochranným lhůtám (myslím, že nějaké pokusy byly, ale bez výsledku).

Nejsem právník, tudíž musím říci, že děkuji za výčet dotčených paragrafů.
§15/499/204 Sb. se mi nepodařilo najít, ale to je vedlejší.
V radách do začátku jsem shrnul své zkušenosti, nikoliv přesný postup, tudíž i postup stoprocentně legitimní, standardní, proto nevylučuji, že lze postupovat jinak.
V "Jak začít" tedy poopravím.
Děkuji za upozornění-není nikdy na škodu :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod stanley4 » stř lis 21, 2012 15:54

Milan Wölfl píše:...§15/499/204 Sb. se mi nepodařilo najít, ale to je vedlejší...
§15/499/2004 Sb. - Zákon o archivnictví a spisové službě
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Milan Wölfl » stř lis 21, 2012 16:07

stanley4 píše:
Milan Wölfl píše:...§15/499/204 Sb. se mi nepodařilo najít, ale to je vedlejší...
§15/499/2004 Sb. - Zákon o archivnictví a spisové službě

Díky, přehlédl jsem jej nějak :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi