Jak kontaktovat nově nalezené příbuzné

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Jak kontaktovat nově nalezené příbuzné

Příspěvekod TKempny » stř lis 07, 2012 11:45

tady bych chtěl rozjet diskuzi na toto téma ze které bych pak chtěl čerpat informace k napsání článečku do sekce rady do začátku, popřípadě tam celé vlákno přesuneme. dejme hlavy dohromady a přidejte svoje postupy. ja mam bohužel zatím zkušenosti spíše negativní. vždy jsem posílal dopis s vytištěnou částí rodokmenu, ale spousta lidí se neozvala.
TKempny

Re: Jak kontaktovat nově nalezené příbuzné

Příspěvekod duros » stř lis 07, 2012 12:49

Mam uplne ten isty postup a skusenosti. Okrem listov som niektorych kontaktoval aj pomocou ksichtoknihy, ale vysledok bol v drvivej vacsine rovnaky:-(
duros

Příspěvekod terminal » stř lis 07, 2012 20:23

Já mám zatím také jen negativní zkušenost. Na dopis žádná reakce, na FB taky, po emailu nejprve přislíbeny informace, pak ticho po pěšině. Jednou jsem i volal synovi mého biologického dědy - se zlou jsem se potázal. Odmítl se se mnou vůbec bavit, nevěřil mi, že jeho otec měl ještě dceru v prvním manželství. Kdy jsem měl úspěch bylo u těch příbuzných, s kterými se kdysi prarodiče, nebo rodiče kdysi stýkali a postupně se kontakty popřetrhaly. Tito byli i rádi, že jsem se jim ozval a ochotně mi poskytovali co se dalo - to byly občas žně. Ale jak jen na "neznámé" příbuzné... ?
terminal

Příspěvekod Martin Jílek » stř lis 07, 2012 21:04

Já mám zkušenost vesměs pozitivní :-)Hledám kontakty(e-mail)hlavně přes Google a Facebook.Už jsem kontaktoval přes e-mail asi deset příbuzných a z toho jsem z 6-ti v kontaktu :-)Jsou to hlavně příbuzní z rozrodu mého prapradědečka.Většina z příbuzných je rodokmenem nadšena a jsou rádi že mohou přispět svou troškou do mlýna :-).Do e-mailu většinou napíši stručné informace kdo jsem a přiložím informace které mám k dispozici o daném člověku kterého hledám.Největší potíž mám s rodinou v zahraničí kontakt se zatím nedaří ať dělám co dělám.
Martin Jílek

Oblast pátrání: Šumperk, Telč, Mrákotín, Studená a okolí

Zpět na Otázky a odpovědi