Příjmení v rodokmenu

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení v rodokmenu

Příspěvekod pasou » čtv říj 11, 2012 12:08

Dobrý den,
uvítal bych, kdyby mi někdo pomohl s vyhledáním mých předků, jejichž příjmení mám v rodokmenu. Nejvíce jich je z Nymburska a Horních Počernic.
Nymbursko: Kamenné Zboží - Soukal, Joch
Straky - Soukal, Červinka
Ostrá (Lány) – Koutský, Krojidlo, Hlavička
Kostomlátky – Vlastník
Kovanice – Kolva
Městec Králové – Krásl, Kohout, Senohrábek, Hamáček, Veselý.

Horní Počernice: Vydra, Procházka, Málek, Císař, Ondrák, Švejda, Bělík (Belík).
Sloupno u Nového Bydžova: Vydra, Srkal, Bek, Šindler.
Jičínsko: Dřevěnice – Krásný
Železnice – Náhlovský
Sobotka – Strouhal
Toušeň (nyní Lázně Toušeň) – Bodlák, Čurda

Děkuji P. Soukal
pasou

Oblast pátrání: V podstatě celé střední Čechy, Praha Východ, západní část Hradeckého kraje - nejvíce: Nymbursko (farnost Kostomlaty nad Labem), Toušeň a okolí, Městec Králové a okolí, NovoBydžovsko, Horní Počernice a okolí, Kutnohorsko, Jičínsko (jižní část).

Re: Příjmení v rodokmenu

Příspěvekod zrnka písku » čtv říj 11, 2012 12:17

Dobrý den, vítejte :-)
Zkuste prosím být trochu konkrétnější co myslíte tím "...pomohl s vyhledáním mých předků, jejichž příjmení mám v rodokmenu..."
zrnka písku

Příspěvekod pasou » čtv říj 11, 2012 14:34

Dobrý den a díky za přivítání.
Asi jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem tím, jestli se zde nenajde někdo, kdo by měl některé z uvedených jmen a míst také ve svém rodokmenu, že bychom si je porovnali, nebo doplnili.
Já se s tímto "fórem" teprve seznamuji a v genealogii jsem laik, tak některé mé dotazy nebo příspěvky, budou asi naivní a těžkopádné a tak se tímto těm znalejším a zkušenějším tímto omlouvám, budu je ještě potřebovat.
P.S.
pasou

Oblast pátrání: V podstatě celé střední Čechy, Praha Východ, západní část Hradeckého kraje - nejvíce: Nymbursko (farnost Kostomlaty nad Labem), Toušeň a okolí, Městec Králové a okolí, NovoBydžovsko, Horní Počernice a okolí, Kutnohorsko, Jičínsko (jižní část).

Příspěvekod zrnka písku » čtv říj 11, 2012 20:27

pasou píše:Dobrý den a díky za přivítání.
Asi jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem tím, jestli se zde nenajde někdo, kdo by měl některé z uvedených jmen a míst také ve svém rodokmenu, že bychom si je porovnali, nebo doplnili.
Já se s tímto "fórem" teprve seznamuji a v genealogii jsem laik, tak některé mé dotazy nebo příspěvky, budou asi naivní a těžkopádné a tak se tímto těm znalejším a zkušenějším tímto omlouvám, budu je ještě potřebovat.
P.S.

Netřeba se omlouvat, každý z nás někdy začínal :-)
Tahle formulace je jasnější, díky. Držím palce, abyste našel nějakou "blízkou duši" :wink:
zrnka písku

Příspěvekod Karakartal » sob črc 12, 2014 22:35

Dobrý den,
uvítal bych, kdyby mi někdo pomohl s vyhledáním mých předků, jejichž příjmení mám v rodokmenu. Nejvíce jich je z Nymburska a Horních Počernic.
Nymbursko: Kamenné Zboží - Soukal, Joch
Straky - Soukal, Červinka
Ostrá (Lány) – Koutský, Krojidlo, Hlavička
Kostomlátky – Vlastník
Kovanice – Kolva
Městec Králové – Krásl, Kohout, Senohrábek, Hamáček, Veselý.

Horní Počernice: Vydra, Procházka, Málek, Císař, Ondrák, Švejda, Bělík (Belík).
Sloupno u Nového Bydžova: Vydra, Srkal, Bek, Šindler.
Jičínsko: Dřevěnice – Krásný
Železnice – Náhlovský
Sobotka – Strouhal
Toušeň (nyní Lázně Toušeň) – Bodlák, Čurda

Děkuji P. Soukal

Ahoj everybody,

I'm a newbie here, first of all i would like to apologize for writing in English but unfortunetly i can't speak Czech. I hope i don't violate any forum rules but if i do, please warn me and i will use google translate in the future.

pasou is maybe a very distant cousin? :D

I'm also looking for information about the Nahlovsky family from Zeleznice. One of my ancestors was called Venceslaus (Vaclav in Czech?) Nahlovsky. He was a school teacher and church orgonist in Nové Mesto nad Váhom (Vágújhely) in present day Slovakia. According to the parish register he died in 1871 at the age of 66 and it says he was born in 1805 in Zeleznica, Bohemia. i also found him in the 1869 Hungarian census where his birth year is given as 1807, but i think the church book could be more accurate. I believe he migrated to Hungary/present day Slovakia sometimes in the 1830s. And that is where my research on the Nahlovsky line had to end, due to lack of further datas.

As i understand the parish registers held by the Regional Archives of Zámrsk are currently under digitalization (including the parish of Zeleznice), but i'm impatient :)) i'm wondering if anybody have further information on the history of the Nahlovsky family? any previous ancestors, their social status, common professions, when did they migrate to Zeleznice and so on, i would be greatful for any info. Thanks/Děkuji!
Karakartal

Zpět na Příjmení v rodokmenech