Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
zburget píše:No, v odpovědi pana kimese nešlo jen o vyjádření jiného názoru, který mu neberu. Naopak ho plně respektuju a uznávám, že v tomhle jste zřejmě daleko blíž skutečnosti, než já.
Jde mi o způsob, jakým se vyjadřuje:…jak se nám snaží namluvit zburget.
Už se do mě v různých vláknech naváží dost dlouho na to, aby mi došla trpělivost. Jestli chce zjistit, jestli mám koule na to mu vpálit varování nebo nějaký drobně časově omezený ban, tak k tomu má velice dobře našlápnuto. A ujišťuju ho, že mi to nebude činit nejmenší problém.
Přesně tak - je to krajní možnost. Pokud si někdo nedá říct a nebude chápat, že může mít problém, od toho je potom právě ten časově omezený BAN. Zamezit v přístupu na fórum na krátký čas - na hodinu - to je vhodné k tomu, aby někdo, kdo se aktuálně intenzivně dohaduje, trochu vychladnul a uvědomil si, že jeho jednání mimo meze slušnosti může mít i nějaké následky. BAN na den, na týden, na tomto fóru by se asi nejednalo o zásadní omezení uživatele. Není tady nic, co by pár dní nepočkalo. A bylo by to důrazným varováním pro provinilce.Zora píše:Upozorňuji, že udělení banu je poslední možností, jak sjednat nápravu, jak docílit toho, aby byla dodržena pravidla.
Moderátor nemá jinou možnost, než opakovaně upozorňovat, ..... a upozorňovat na nesprávné jednání.... To ale nelze donekonečna. Někdy je opravdu třeba razantně zasáhnout.
Nikdo tady nemluvil o banu za rozdílnost názorů. To je samozřejmě nepřijatelný důvod.Rozdílnost názorů by neměla být v žádném případě důvodem k udělení banu…
Okamžitý ban by měl být udělen za urážky kohokoli na fóru. Nejen za neúctu k předkům.Zora píše:Osobně bych ovšem reagovala bez souhlasu kolegů moderátorů banem okamžitě tam, kde by se jednalo o jasnou neúctu k předkům, ale myslím, že se tady nic takového neobjevilo.
Z
zburget píše:Okamžitý ban by měl být udělen za urážky kohokoli na fóru. Nejen za neúctu k předkům.
Pokud by tady někdo někomu začal nehezky nadávat nebo někoho opravdu urážet, je potřeba zasáhnout hned a ne čekat, až se tady objeví jiný moderátor, aby si to někdo mohl nechat schálit. O uděleném banu se dá vždycky jednat i dodatečně, udělaný ban lze samozřejně opět zrušit. Ale v případě nouze je potřeba zasáhnout okamžitě.
Uživatelé procházející toto fórum: josef_kucera a 0 návštevníků