VYŘEŠENO nemanželský syn

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: nemanželský syn

Příspěvekod Zora » pát úno 05, 2021 17:22

zburget píše:Trojnítko :mrgreen: to je krásné slovo! To si musím zapamatovat! Pořád říkámn, že čeština je geniální jazyk. Člověk může vymyslet jakýkoli patvar, a ono je tomu normálně rozumět!

:oops:

No jo, no, já taje klávesnice neznám ( ani po nich nepátrím, neb to stejně zapomenu) :roll: a netuším, zda se ten znak dá nějak "obtisknout".
Tak jsem to opsala s drobnou legráckou. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod zburget » pát úno 05, 2021 18:23

Jo, ono to někde bude, ale na klávesnici to přímo určitě není. Ono je na klávesnici hodně znaků, ale já používám ještě svoji speciální upravenou, abych tam měl znaky jako Æ æ … £ œ Œ © № µ ≤ ≥ ™ ® - ty tam normálně nejsou :-)

to trojnítko (v matematice tuším znak pro totožnost) jsem jen tak pro zajímavost v unicode tabulce objevil na pozici 2261 a vypadá takhle: ≡ :-)
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Zora » pát úno 05, 2021 18:31

hm... většinu znaků mám už na klávesnici smazanou, jsem ráda, že si pamatuju písmena :-) , a že na těch pár nesmazaných vidím...
Trefit se třeba na uvozovky je někdy nadlidský úkol ...
Takže prostě trojnítko :-)
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod pohanka » pon úno 08, 2021 12:15

Zora píše:
pohanka píše:actapublica fungují dobře jen pozdě v noci :-), jinak se to načítá strašně pomalu ... také mi vadí, že když to člověk otevře, tak vidí jen název knihy a ne dataci ....

Když se podíváte na záhlaví, tak je tam např. :

Matrika :?: Číslo knihy 15374 Původce Bohdalov

Mezi slovem matrika a slovy číslo knihy je "trojnítko" - tři vodorovné čárky, (nahradila jsem je otazníkem).
Když na to trojnítko kliknete, tak se otevře trochu víc údajů, včetně datace.

Sorry, určitě se nějak dá zapsat ten znak "trojnítko" , ale netuším jak :oops:
Z

Ahááá :-). Díky moc!
pohanka

Oblast pátrání: okres Louny

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi