Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Tak vám tady napíšu pohled moderátora fóra:tomas1137 píše:Já to vidím takhle:
Ne, vy ve svém dotazu o čtení nepíšete ani slovo, chcete, aby vám někdo vysvětlil, prož existují dva záznamy o křtu jedné a téže osoby.1. Tak jak je dotaz položen, podle mého názoru, rozhodně patří do sekce čtení. Protože po někom chci , aby přečetl starý text a k tomu tato sekce slouží.
Ani vám, dokonce ani mě nepřísluší spekulovat o tom, k čemu slouží bod 2c) pravidel. Nicméně celkem jednoznačně říká, že v této sekci fóra (Čtení starých materiálů) je zapotřebí, abyste se napsal všechno, co přečtete. A z toho jste nedodržel ani čárku.2. bod 2c slouží k tomu, aby motivoval žadatele k přečtení alespoň části textu a nedocházelo tu k tomu, že si každý nechá přečíst vše, co ho napadne. Když se podíváte na mé předchozí příspěvky, tak uvidíte, že se vždy snažím, co nejvíce přečíst sám.
Takže vy po nás nechcete, abychom vám ten text přečetli - chcete vysvětlení - takže tedy dotaz NEpatří do sekce čtení, ale do sekce Otázky a odpovědi.Nyní ale po nikom nechci překlad ani doplnění nepřečteného textu. Já jsem jen žádal, aby někdo, kdo ten text pochopí, mi potvrdil, zda ho já chápu správně. Případně mi ten druhý křest vysvětlil.
Tak v tomhle jste na omylu hned dvakrát:Znovu opakuji - nepotřebuji doslovný přepis ani překlad textu. Jde mi o jeho pochopení. A to, že sem přepíšu dva zápisy z matriky tomu dotyčnému nepomůže. Stejně si to přečte raději v originále v matričním zápise..
A tak si tedy ujasněte, co chcete - nejdřív po nás chcete přečíst záznamy, pak vlastně nechcete a teď zase chcete.Abych vám vyhověl, zkusím dotaz položit jasněji :
Mohl by si , prosím, někdo, kdo mi chce pomoci, přečíst oba matriční zápisy a říct mi, zda je chápu správně ? Případně pokud bude vědět i proč by někdo podstupoval křest podruhé ?
tomas1137 píše:Mohl by si , prosím, někdo, kdo mi chce pomoci, přečíst oba matriční zápisy a říct mi, zda je chápu správně ? Případně pokud bude vědět i proč by někdo podstupoval křest podruhé ?
Taky vám chci pomoci. Věřte mi, že fakt jo. Oba záznamy jsem si přečetl, ale bohužel vám nemůžu říct, jestli je chápete správně. Netuším totiž, jak který z nich chápete. To nám tady tvrdošíjně tajíte. Ale kdybych měl hádat, tak první (snad) správně chápete a ten druhý nikoli.tomas1137 píše:Mohl by si, prosím, někdo, kdo mi chce pomoci, přečíst oba matriční zápisy a říct mi, zda je chápu správně?
zburget píše:Jestli do Otázek, přesunu vám to tam.
tomas1137 píše:A prosím, zda byste mohl toto téma přesunout do sekce Otázky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků