Dobrý večer všem,
zajímalo by mne, jestli se u svých předků setkáváte se jménem Isidor. Mám ve svém rodu 2 (otce *1657 a syna *1702) a v kunštátské matrice, která má asi 566 stran, jsou asi jediní. Víte o tomto křestním jméně něco bližšího?
Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
calmar píše:Třeba na Opavsku to bylo relativně "obvyklé" jméno, mám jich zaznamenáno asi 7. Myslím, že na rozdíl ode dneška byla obliba jmen daleko více regionální, třeba ve Slezsku Valentin, Hedvika, které jinde vůbec nemám a tady běžně.
Martin819 píše:Dorbý den. Já osobně mám v rodokmenu 2 Isidory. Oba kolem let 1782 - 1820. Jedná se opůvodně židovské jméno, které pochází ze slova Israel. Je to jiná obdoba jména Izák.
nachum píše:Martin819 píše:Dorbý den. Já osobně mám v rodokmenu 2 Isidory. Oba kolem let 1782 - 1820. Jedná se opůvodně židovské jméno, které pochází ze slova Israel. Je to jiná obdoba jména Izák.
Isidor je jméno řecké. Jestli v řečtině pochází ze slova Israel, nevím, ale hebrejské jméno Israel (tedy Jisrael) a Izák (Jicchak) nejsou obdoby určitě
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků