Dvakrát pokřtěný?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Dvakrát pokřtěný?

Příspěvekod stanley4 » úte srp 21, 2012 14:02

Obe matriky sú katolícke, resp. obaja rodičia katolíci?
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod galulois » úte srp 21, 2012 14:12

Ano, čárky mají v kolonce katolické. Já to ale zkusím nějak zkopírovat a hodit obrázky sem. Pro mě to bude malá maturita... :-)
galulois

Oblast pátrání: Ivanovice na Hané, Pucov (Třebíč) a Domoradice (vys. mýto)

Příspěvekod zrnka písku » úte srp 21, 2012 14:16

galulois píše:Ano, čárky mají v kolonce katolické. Já to ale zkusím nějak zkopírovat a hodit obrázky sem. Pro mě to bude malá maturita... :-)

Držíme palce, popřípadě volejte SOS :-)
zrnka písku

Příspěvekod Zora » úte srp 21, 2012 14:28

nejedná se v jednom případě o zapsání narození a v druhém případě o zapsání křtu? Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod galulois » čtv zář 20, 2012 20:06

Po delší době se opět napojuji na toto téma a hlavně pro ty, co to zajímá píšu, jak jsem v pátrání pokročila. Takže dle mého nového kamaráda (shodou okolností pracovníka archívu) můj prapředek nebyl dvakrát pokřtěn. Narodil se v Újezdu u Chocně, kde ho pokřtil farář, který ho očividně neznal. Svědky úplně zkomolil (místo Chadima napsal Hadime, místo Nejedlá napsal něco jako Mejpsná,...) napsal, že jsou z Újezda atd. Druhý zápis byl zapsán o 5 dní později - bylo tam dodatečně měněno datum, ale přesto po důkladném hledění bylo jasné, že svědci jsou v podstatě stejní, akorát oba z Jaroslavy - asi je dobře znal, narozdíl od prvního faráře. V každém zápisu byla i jiná zkoušená baba, ale to je asi detail. Tak snad to nakonec dobře dopadlo. :-) Akorát o tom otci vojákovi stejně nemám žádné nové informace. za původní matení všech genealogů se omlouvám.
galulois

Oblast pátrání: Ivanovice na Hané, Pucov (Třebíč) a Domoradice (vys. mýto)

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi