Padlí vojáci za 1. sv. války

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Padlí vojáci za 1. sv. války

Příspěvekod Martin819 » ned srp 19, 2012 0:17

Dobrý den, měl bych dotaz. Můj prapradědeček měl údajně odejít do 1. sv. války, kde měl kolem roku 1916 i padnout. Není jisté kdy ani kde. Chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaký seznam padlých vojáků. Hledal jsem již ve válečných hrobech, kde jsem mimochodem i našel osobu, která by to teoreticky mohla být, jenže nemůžu si být jistý, dokud nezjistím např. na jaké frontě padnul. Také mě napadlo zjistit nějaké info ze zápisů z odvodů do války. Jenžě tam je zase problém, že daný člověk žil jinde než se narodil a tak je to celé složité. Osoba, kterou hledám se jmenuje Rudolf Reichel (Reichl) nar. 10.2.1882 v Darmstadtu v Německu, trvale žijící v Semilech.

Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Martin819

Re: Padlí vojáci za 1. sv. války

Příspěvekod duros » ned srp 19, 2012 5:50

Zoznamy strat v systeme Kramerius Narodni knihovny Praha ste uz skusali?
duros

Příspěvekod Zora » ned srp 19, 2012 6:05

Dobrý den, zkuste napřed zjistit, kterého stát. útvaru byl Váš předek příslušníkem.
Darmstadt leží v dnešním Hessensku , čili buď se mohlo jednat o Německé císařství nebo o Rakousko -Uhersko. Na některém z matričních dokladů by mohla být zmínka. (rod. list dětí).
Od toho by se dalo odvíjet pátrání.
Z.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Jan » ned srp 19, 2012 10:51

Pošlete mail s kompletními údaji do Vojenského historického ústavu, tam zjistí jestli mají jeho kmenový list.
Protože žil na území RU tak by měl rukovat do jeho armády.
Jan

Příspěvekod Martin819 » stř srp 22, 2012 22:41

Dobrý den, do VHÚ jsem psal, nikdo však nic nenašel. Hledal jsem i v Soka Semily nějaké informace o odvodech, ale také bez úspěchu. Nejhorší je, že bohužel nevím, zda bojoval za Německo či R-U. Žil na území R-U, ale jelikož pocházel z Německa, tak mohl narukovat do německé armády.
Martin819

Zpět na Otázky a odpovědi