Pomoc v hledání-vyřešeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Pomoc v hledání-vyřešeno

Příspěvekod František Matoušek » ned bře 25, 2012 12:56

Již téměř rok hledám úmrtí Františky Matouškové,roz.Sladká z Oslavan č.1(viz.str.2 tohoto fóra).V matrice zemřelých 17231 Brno-St.Brno-Nannebevzetí Panny Marie,index 1882-1903 jsem našel na str.309 záznam o úmrtí: Matouschek Františka,+ 2.7.1900.
Bohužel matrika z těchto let 17188(roky 1892-1914)není digitalizována.
Nenašel by se nějaký ochotný Brňák a nenakoukl do této matriky v MZA v Brně?Jsem z Mladé Boleslavi a jet do Brna zjistit jeden údaj,který navíc nemusí být ani ten pravý,se mě úpřímě nechce.
Byl bych za pomoc velice vděčný. :roll:
Naposledy upravil František Matoušek dne ned kvě 20, 2012 16:52, celkově upraveno 1
František Matoušek

Re: Pomoc v hledání

Příspěvekod makke » pon dub 02, 2012 22:00

Dobrý den,

plánuji v průběhu týdne max. dvou návštěvu MZA, váš záznam jsem si poznamenala a zkusím ho prověřit, ozvu se, až budu mít výsledek.

S pozdravem

Markéta Burešová
makke

Oblast pátrání: Březka, Březí (ZR), Březské,Hluboké (TR), Kamenná, Košíkov, Krokočín
obecně panství Náměšť nad Oslavou

Příspěvekod František Matoušek » úte dub 03, 2012 14:42

Jste velice laskava.Budu čekat. :)
František Matoušek

Příspěvekod makke » stř kvě 02, 2012 22:59

Dobrý den,
omlouvám se, ale kvůli nemoci jsem se do Brna ještě nedostala, nestane-li se nic neočekávaného, mám v plánu, tam zajet příští týden.
makke

Oblast pátrání: Březka, Březí (ZR), Březské,Hluboké (TR), Kamenná, Košíkov, Krokočín

Příspěvekod František Matoušek » čtv kvě 03, 2012 9:58

Zdravím.Neomlouvejte se,zdraví je přednější.
František Matoušek

Příspěvekod makke » čtv kvě 10, 2012 21:34

Dobrý den,

dneska jsem byla v MZA a bohužel pro Vás nemám dobré zprávy, úmrtí Františky Matouškové jsem v matrikách nenalezla. Po několikerém zkoumání indexu jsem ale objevila proč. V indexu totiž Františka Matoušková uvedena vůbec není, je tam uveden Karel Matoušek, poté dvě Marie a pak Františka, ale ne Matoušková ale Mauer. Zápisy v indexu jsou totiž vedeny tak, že vlevo je uvedeno příjmení muže, uprostřed křestní jméno a vpravo příjmení byla-li zemřelá žena, na první pohled to tedy vypadá, že se opakuje příjmení Matoušek, ale po detailnějším prozkoumání zjistíte, že jsou tam uvedeny Marie Malik, Marie Melichar a Františka Mauer.

S pozdravem

Markéta Burešová
makke

Příspěvekod František Matoušek » pát kvě 11, 2012 6:18

Mnohokrát děkuji.Toho jsem si tedy nevšiml. :(
František Matoušek

Příspěvekod makke » pát kvě 11, 2012 9:24

já také ne, nejprve jsem myslela, že mám špatnou matriku, nebylo to v 17231 Brno-St.Brno-Nannebevzetí ale ve stejné farnosti v matrice nemocnice, to je ta poznámka Krankh., když to ale nebylo ani tam, tak jsem znovu prohlédla index kde jasně stálo Krankh. VIII str.12, datum všechno sedělo, ale byla tam Franziska Mauer a až asi po třtetím nahlédnutím do indexu jsem si všimla, jak jsou zápisy vedeny.
Přeji hodně úspěchů při dalším hledání.
makke

Zpět na Hledá se!