Při procházení matriky pro Českou Skalici 1775-1823 jsem u svatebních zápisů viděla u svědků zapsaný jejich věk. U snoubenců věk chyběl. Nezná někdo důvod proč se psal věk u svatebních svědků ? http://bursicad.rajce.idnes.cz/Vek_sved ... svedku.jpg
...spíš si myslím, že to prostě bylo někým nařízeno takhle zapsat. Jména svědků, povolání, věk. Taky jsem se s tím setkal v knize snubních protokolů. O věku ženicha a nevěsty nic, ale jak byli staří svědkové je poznamenáno.
Hm, tak nyní si mohu vybrat. Jsou dvě možnosti. Vzhledem k tomu, že je to doba velice-velice minulá a údaje neoplývají přesností, tak počkám co najdu dále.
Ano. Teď by to chtělo najít další zápis, kde by za kmotra šla tatáž osoba. Pokud se věk bude shodovat, tak je to jasné. To je ovšem nápad přitažený za vlasy, vy přece potřebujete věk snoubenců.
Já sám se domnívám, že ten věk patří k snoubencům, farářovi zřejmě někdo vytkl, že to tam nepíše, tak to tam dodatečně dopsal. Ovšem to je jen můj názor, který není podložený žádnými znalostmi či vědomostmi.