Hezký den, ráda bych se vás zeptala na vaše techniky v pátrání ,,do budoucnosti" od nějaké události. Našla jsem pár sourozenců mého prapradědečka (1850+-) a ráda bych se dostala trochu blíže k naší generaci. Zatím mám zkušenosti pouze s klasickým hledáním a to zpět do minulosti. Prošla jsem všechny farnosti v oblasti, ale žádný sňatek a zmínku o nich jsem nenašla. Napadá vás jak postupovat? Předem moc děkuji! Eva
Dobrý den, zkuste v obci, ze které pocházeli, hledat jejich děti. Pravda, podle příjmení poznáte pouze děti bratrů vašeho prapradědečka, ale ti se většinou ženili v místě bydliště nevěsty, která mohla být odjinud, takže možná proto nemůžete nic najít v oddacích matrikách.
Hledat předky není ztráta času. Hledat předky je hledání ztraceného času.
Bohužel jsem nenašla ani děti. Zůstal tu jen můj prapradědeček a všichni jeho potomci. Zkusím ještě jednou projít okolní matriky, ale mnoho šancí tomu nedávám. Děkuji za odpověď. Eva
Ještě mě napadla jedna věc - pokud máte k dané obci materiály typu soupis poddaných, sčítaní obyvatel, atd., tak tam občas bývá zmínka o tom, kam se daný syn/dcera odstěhoval.
Hledat předky není ztráta času. Hledat předky je hledání ztraceného času.
Obecní archiv - seznamy obyvatel atp. Záleželo na zapisujících, co všechno zapsali. Někdy je tam, že vdala/ oženil tam tam ... Někdy se tam dá najít hodně
Kdyby tak existovala kniha ohlášek, to by bylo . Ohlášky se musely dělat v bydlišti obou snoubenců. Já jsem ovšem na takovou knihu dosud štěstí neměl. Kdyby jste takovou knihu našla, byla by to výhra v loterii.
Nevěděla jsem, že se ohlášky musely dělat v obou místech! To by bylo skvělé řešení, pokud se dotyční oženili!! Moc díky, kniha ohlášek je v archivu Snad to pomůže!! Ještě jednou moc děkuji!