Václav Votruba z MyHeritage - NALEZEN

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Václav Votruba z MyHeritage - NALEZEN

Příspěvekod pripluv » úte úno 21, 2012 18:01

Hezký den,
snažím se z kontaktovat pana V. Votrubu, co dělá rodokmen na MyHeritage. Teď tvoří větev, ze které pocházím (Götz), za dvě generace je u mne, bohužel se mi nedaří jej kontaktovat (ve smyslu získat kontakt) – MyHeritage mne jakožto bezplatného člena nenechá (zkusil jsem to přes jednoho zdejšího, co je premium member, bohužel p. Votruba nereaguje). Rod pochází zřejmě okolo Žďárska (minimálně ten náš ano).
Kdyby p. Votrubu náhodou někdo znal, či někdo věděl, jak bych jej ještě mohl kontaktovat jinak, budu rád za každou pomoc.
Jestli toto náhodou čte V. Votruba, budu moc rád, když se mi přes soukromou zprávu ozvete.
Díky a krásný den
Naposledy upravil pripluv dne pon bře 05, 2012 6:37, celkově upraveno 2
pripluv

Re: Václav Votruba z MyHeritage

Příspěvekod Rozina » sob úno 25, 2012 20:50

Zřejmě ten pán nemá zájem s vámi komunikovat, protože nemusíte být na MyHeritage přihlášen. Pokud má stránky veřejné, tak zmáčkněte místo, kde je na něho kontakt a pošlete mu zprávu.
Rozina

Příspěvekod Zdenek » sob úno 25, 2012 22:16

Ano i takto by to mohlo být. Také jsem na některé zprávy nedostal odpověď. Pokud se někdo rozhodne neodpovědět, tak to se nedá nic dělat, také se mohlo stát, že dotyčný z nějakého důvodu již přestal na rodokmenu pracovat. I to se mi již stalo, že mi přišla odpověď, že už na rodokmenu z nedostatku volného času nepokračuje.
Doufám, že se Vám ten Václav Votruba ozve. :wink:

PS:
Napadlo mě. Psal jste, že ještě dvě generace a vaše rodokmeny se spojí. Co kdyby jste mu šel naproti? Doplňte do vašeho rodokmenu pokračování tak, aby se vaše rodokmeny propojily. Potom vám oběma MyHeritage pošle zprávu, že máte shody v rodokmenu.
Nic lepšího mě nenapadá, ale snad by ho to mohlo popostrčit k tomu, aby se ozval.
Zdenek

Příspěvekod pripluv » ned úno 26, 2012 18:53

Díky za odpovědi a rady.

Pokud nemá zájem komunikovat, je to čistě jeho věc a já ji hodlám respektovat. O tom žádná.
Stránky má poloveřejné, tedy žijící jsou skryti, tedy i kontakt na něj :( .

Na rodokmenu nejspíš pracuje, dostal jsem přes MyHeritage už druhou sadu shod (dohromady to je asi sedm lidí).

Faktem ale je, že varianta jít mu naproti mne nenapadla, na MH mám totiž jen základní větev (doma na PC mám přes 2 500 osob), když se mu vydám vstříc, bude tam shod mraky. Zajímavá myšlenka. Díky za ni.

Teď ještě vyšetřit ten čas :shock: .

Krásný den
pripluv

Příspěvekod pripluv » ned úno 26, 2012 18:54

Zdenek píše:…psal jste, že ještě dvě generace a vaše rodokmeny se spojí…

Ne spojí, ony už se spojily dávno. Dvě generace a je u mě (ve smyslu mé osoby v rámečku v rodokmenu).
pripluv

Příspěvekod Rozina » ned úno 26, 2012 23:25

Když nejsou pouze vidět žijící osoby, tak na přední stránce je místo kde se může tato osoba kontaktovat.
Rozina

Příspěvekod pripluv » pon úno 27, 2012 13:26

Já z toho MyHeritage umřu. Když jsem se konečně dopracoval ke kontaktování pana VV, tak na mne vybaflo okno, ať se stanu premium členem a aby toho nebylo málo, tak mi to napsalo, že pan VV se mne skrz MH snaží kontaktovat. A mě to prostě nechce pustit :( .

Tak jsme vyřešili teorii nezájmu a já fakt už nevím, jak se na něj nakontaktovat. Napadá vás ještě něco?
pripluv

Příspěvekod ozana » pon úno 27, 2012 14:03

On má váš email, tak Vám může poslat svůj a pak se pozvete vzájemně za člena toho druhého webu. Nebo ani tohle nefunguje?
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod pripluv » pon úno 27, 2012 18:58

Povedlo se. Přihlásil jsem se na My Heritage pod jiným jménem (jsem historicky registrován ze dvou adres) a tady mi to dovolilo kontakt. P. Votruba se mi ozval po mailu, takže vítezství.

Každopádně všem zúčastněným moc díky :D
pripluv

Zpět na Hledá se!