Rody snížené

Už jsme velké fórum, tak se podíváme na trochu vážnější věci. Někdo se vrhá na genealogii slavných politiků, literátů, vědců atd. Zde je to místo pro zveřejnění vašich projektů či výzvy na spolupráci.

Re: Rody snížené

Příspěvekod Rudolf » pát lis 11, 2016 19:04

ze západnich čech nejsou, ale rozprskly se po čechach směrem od západu a s těma českejma se namíchali dost úspěšně
Rudolf

Příspěvekod ZEL » úte lis 15, 2016 11:25

Sagitarius: Díky za info, ukládám si.
ZEL

Oblast pátrání: Rody Zelinků a Zelingerů
http://zelinka.genebaze.cz/zelinka.html

Příspěvekod pazve » úte lis 15, 2016 21:42

Ondřej Fafejta:
Ondřej Hořínek si Helenu asi nevzal - našel jsem u jejího zápisu v matrice zemřelých - zemřela 30.10.1881 - nevdaná. A u jejího posledníhop dítěte (1863) nebyl ani O.Hořínek uveden jako ten, který se přihlašuje za otce dítěte. Ale hledám dál. Zvěřinovy mám docela dobře zpracovaný - je to můj hlavní rod.
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Příspěvekod Ondřej Fafejta » úte lis 15, 2016 21:52

dobrý den, tak že bychom si vyměnili trochu informací? mám zápisky na papírech, ale třeba bych Vám k zvěřinovým něco dodal. mě zajímá např. ta magdalena, dcera Václava. ozvu se na soukromou zprávu
Ondřej Fafejta

Příspěvekod Sagitarius » úte lis 15, 2016 23:53

Ondřej Fafejta píše:dobrý den, tak že bychom si vyměnili trochu informací? mám zápisky na papírech, ale třeba bych Vám k zvěřinovým něco dodal. mě zajímá např. ta magdalena, dcera Václava. ozvu se na soukromou zprávu

btw, netušíte kde si Václav bral svoji druhou ženu Annu?
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Ondřej Fafejta » stř lis 16, 2016 20:04

teď nevím, jestli Václav Zvěřina. Zvěřiny já zpracované nemám, tak třeba pazve to ví
Ondřej Fafejta

Příspěvekod Raven » stř lis 16, 2016 23:10

Druhá žena Václava Zvěřiny byla Anna Šulcová. Brali se 1742 ve Žlebech.
Raven

Příspěvekod Sagitarius » čtv lis 17, 2016 9:36

Raven píše:Druhá žena Václava Zvěřiny byla Anna Šulcová. Brali se 1742 ve Žlebech.

Díky moc. Na Žleby se teprve chystám. :-)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko

Příspěvekod stejsina » čtv lis 17, 2016 16:51

.
Naposledy upravil stejsina dne pát led 04, 2019 13:04, celkově upraveno 1
stejsina

Příspěvekod Sagitarius » pát lis 18, 2016 16:48

stejsina píše:Dobrý den, prosím nevíte náhodou, kdo byl otec a matka čeledína mistra ostrého meče Jana Hořínka nar. okolo 1785, jež se oženil s Annou Fišerovou z Polné (dcera Jana a Eleonory) ? Děkuji za případnou info.

To asi bude tato svatba, ne? http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/7742/?strana=17 15.7.1794
Sice je tam nevěsta psaná jako Alžběta, ale jinak to sedí. Akorát že je to už 1794, a Jan měl 24 let, takže by to posouvalo jeho narození někam kolem 1770. Tu obec kde by měl být rasem nedokážu identifikoval, něco jako "Hezná"? Vzhledem k tomu že to není nějak víc specifikováno, tak to musí být někde blízko.
Jinak mám nalezeno 7 jejich dětí, od r. 1802 v HavlBrodě, pak 5 v Hořelci, a poslední v r. 1815 v Sokolovci.
I pokud by to nebyla ta správná svadba, každopádně by to první dítě trochu posouvalo jeho věk. Bohužel u žádného z dětí není uveden původ otce, snad jedině dohledat vnuky. I když ani na to se nedá vždy spolehnout, každopádně by tam mohla být stopa. (z těch 7 dětí vím o 3 co zemřely)
Máte nějaké informace navíc?
Sagitarius

Příspěvekod Raven » pát lis 18, 2016 18:24

Sagitarius píše:... Tu obec kde by měl být rasem nedokážu identifikoval, něco jako "Hezná"?

Byl pohodným v Heřmani.
Raven

Re:

Příspěvekod stejsina » pát lis 18, 2016 19:04

.
Naposledy upravil stejsina dne pát led 04, 2019 12:17, celkově upraveno 1
stejsina

Příspěvekod Sagitarius » pát lis 18, 2016 19:12

Raven píše:
Sagitarius píše:... Tu obec kde by měl být rasem nedokážu identifikoval, něco jako "Hezná"?

Byl pohodným v Heřmani.

Jo!!! To by mohlo být ono. Mám tam záznam o úmrtí jeho dvou dospělých dcer, Anny a Tekly, i jeho samotného. (konkrétně ve Vísce 31)
A také i potomky asi jeho syna Bernarda, který se podle věku kdy zemřel mohl narodit kolem r. 1798. Zkusím ještě dohledat kde se ženil, tam by mohlo být další vodítko na jeho otce.
Dík
Sagitarius

Příspěvekod stejsina » pát lis 18, 2016 19:21

.
Naposledy upravil stejsina dne pát led 04, 2019 12:57, celkově upraveno 1
stejsina

Příspěvekod Sagitarius » pát lis 18, 2016 19:49

stejsina píše:super ! Tady se Benediktovi narodil asi Karel :-) Herman N 1836-1885 (Viska) fol. 2 snimek 04, 11.2.1836, zatím jsem tu matriku nějak nenašla..

jj, o Karlovi vím, a ještě o mrtvě narozené dceři dva roky před ním.
Sám Bernard zemřel už v r. 1840, takže o moc víc potomků už asi nezplodil.

Za ten link na hrdelnipravo dík, neznal jsem. O víkendu budu mít co studovat. :-)
Sagitarius

PředchozíDalší

Zpět na Projekty a výzvy