Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Děkuji tímto: zrnkapísku
od ruzenastrnadova » pon říj 17, 2016 9:53
Dobrý den.
Chtěla bych tímto oslovit badatele z Veselí nad Lužnicí.Hledám potomky sourozenců mého dědečka k doplnění informací o jejich otci.Jde mi o potomky FRANTIŠKA Kováříka nar.14.9.1883 v Dřítni a jeho ženy Marie roz.Tomková nar.11.12.1886 Podhájí oddáni 1.2.1909 v Týně nad Vltavou.V Týně se jim narodilo 5 dětí 6.4.1910 František můj děda,který se oženil v Plzni s mojí babičkou,pak už jen vím že měli dceru Marii a syna Antonína ostatní dvě děti bohužel nelze zatím dohledat.Rodina po té bydlela ve Veselí,vím,že potomci tam žijí dodnes,ale nevím kde.Jde mi hlavně o informace ohledně úmrtí Františka,který v roce 1914 musel narukovat do 1 světové války a někdy okolo roku 1918 zemřel.Pokud by někdo znal některé z těchto potomků a mohl by jim dát moji intrn.adresu byla bych velice vděčná.I za jakoukoliv zprávu týkající se této rodiny.
roza.strnadova@seznam.cz.
-
ruzenastrnadova
-
- Oblast pátrání: Jižní Čechy , západní Čechy
Zpět na Hledá se!