Příjmení Zeman a Motejl, okr. Semily a Jilemnice

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení Zeman a Motejl, okr. Semily a Jilemnice

Příspěvekod Ædwin » ned říj 02, 2016 8:29

Zdravím,

Při pátrání po předcích jsem se dostal nejdál do Roprachtic a Přívlak, kde se na 95% narodil 1803 můj předek František Zeman. Jeho rodiče Jiří Zeman, podruh a Theresie dcera Josefa Kajetána Motejla z Příwlak 7 nebo 17.
Theresie zemřela jako vdova u vnoučat daleko od Příwlak ve Stračovské Lhotě a podle toho zápisu se narodila tak 1774 U Jiřího nevím, kde zemřel, ale u zápisu úmrtí Theresie je zapsán jako podruh z Lískovic, kde ale žádní Zemani nebyli +- 40 let.

Zemanů je v Roprachticích a Přívlacích požehnaně, ale žádný Jiří Zeman se tam od 1755 do 1780 nenarodil, pouze se tam celkem třikrát objevuje jméno Joannes Georgius a naopak příjmení Motejl jsem tam vůbec nenašel. Ach jo...
Ædwin

Oblast pátrání: Příjmení: Zeman, Dostálek, Kutílek, Bernt, Horník, Bonaventura, Daniel, Jezdina, Smetana, Braun, Pazderka, Švejgl, Živný, Blažek, Ptačovský (a mraky jiných...)

Oblast Nechanicka, Chrudimska, Letohradska, Louny
Rodokmen online: MyHeritage - j.de.z (a) email cz

Zpět na Hledá se!