Jiří Lubík-vyřešeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Jiří Lubík-vyřešeno

Příspěvekod mannowar » čtv črc 21, 2016 16:17

Dobrý den obracím se ještě jednou s pomoci už 2 roky marně hledám svého přímého předka a nemůžu se hnout ,už sem tu dával vysek obrázku ,který sem dostal z VHU ,dobré duše mi tu pomohly,že by měl být z Podhořany u Ronova,bohužel tam nemůžu tuto osobu najít,bud něco přehlížím,nebo špatně čtu a nebo tam zkrátka není,můj předek zemřel v roce 1831 a dle zápisu 70let prohledl sem období od 1754-1772,jelikož odhad je kolem roku 1760 bohužel nikde nic,proto tu ještě pro jistotu dám obrázek celý, pro přečtení co je tam vše napsano, jestli to třeba nejsou jiné Podhořany nebo něco co by mě přivedlo na stopu ,už sem z toho zoufalý,zkoušel sem i vojenský archív ve Vídni bez odezvy.Je to spodní zápis.Děkuji ještě jednou

http://www.imagehosting.cz/?v=img016krk.jpg
Naposledy upravil mannowar dne čtv črc 21, 2016 21:22, celkově upraveno 1
mannowar

Oblast pátrání: Tichá.Lichnov.Orlová

Re: Jiří Lubík

Příspěvekod Dawid » čtv črc 21, 2016 17:58

Nevím, co to je za dokument, ale podle legendy (popisky sloupce nahoře) nejsou "Podhoržan" (= skutečně ty Podhořany u Ronova) a "Hochwald" (= Hukvaldy na Ostravsku) názvy obcí, nýbrž panství. Takže ať už s těmi místy má ten popisovaný člověk do činění cokoliv, nejde o místa jeho bydliště nebo narození, ale jen o označení vrchnostenského úřadu.
Takže kdyby jedno z těchto dvou panství skutečně bylo panství, ze kterého pochází (jak říkám, nevím, o jaký dokument jde), tak máte na výběr desítky měst a vesnic.
Dawid

Příspěvekod mannowar » čtv črc 21, 2016 18:22

Aha tak moc děkuji takže zemřel v Tiché což je panství Hukvaldské,takže se zřejmě narodil někde kolem toho panství Podhořany u Ronova,bohužel v těch čechách se teda nevyznám,no tak ted zjistit co patřilo k tomu panství v Podhořany u Ronova.Jinak ten dokument mi poslali z VHU je to vypis z knihy vojenských invalidu na konci je datum umrtí v Tiché 7.2.1831Každopádně ještě jednou díky a pokud by se našel tady někdo ,kdo se vyzná v tom kraji a mohl by mi napsat,co patřilo k tomu panství Podhořany u Ronova budu velmi vděčný

Zkusím vyhletat na netu
mannowar

Příspěvekod Dawid » čtv črc 21, 2016 19:29

1848 panství sestávalo z devíti vesnic: Podhořany, Nový Dvůr, Bumbalka (jen část), Turkovice, Rašovy, Bukovina, Hošťalovice, Březinka a Bílý Kámen. Tak o nějakých 20-80 let dřív to určitě bylo hodně podobné.
Naposledy upravil Dawid dne čtv črc 21, 2016 22:26, celkově upraveno 1
Dawid

Příspěvekod mannowar » čtv črc 21, 2016 21:22

moc děkuji
mannowar

Zpět na Hledá se!