Bernard Bambas (narozen kolem roku 1717 v Kamenici)

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Bernard Bambas (narozen kolem roku 1717 v Kamenici)

Příspěvekod pee.tee » ned čer 12, 2016 20:53

Prosím o informaci, pokud jste se někdy při studiu matrik setkali s narozením Bernarda Bambase, který podle záznamu o svatbě pocházel z České Kamenice a byl synem Víta Bambase
viz http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=128. V matrikách České kamenice jsem bohužel záznam o jeho narození nenašel, je ale možné, že jde o jinou Kamenici někde v Čechách.
Podle věku při smrti se narodil kolem roku 1717.

Děkuji moc za tipy
pee.tee

Re: Bernard Bambas (narozen kolem roku 1717 v Kamenici)

Příspěvekod Václav » pon čer 13, 2016 8:15

Zdravím.
Já jsem na toto příjmení narážel v matrikách Michle, nyní Praha Michle. Také jeden náš předek byl v matrice zapsán jako původem z Kamenice. Nakonec se ukázalo, že se jedná o Kamenici Nad Lipou.
Třeba to pomůže.
Václav

Příspěvekod pee.tee » pon čer 13, 2016 8:38

Děkuji moc za tip - Kamenice nad Lipou mě taky napadla (není od Znojemska extrémně daleko), ale bohužel kvůli požáru jsou zdejší matriční záznamy až z konce 18. století a tam už jsem žádnou stopu po rodu Bambasů nenašel. Na GENI jsem našel zmínku o narození Víta Bambase 10. června 1668 (bez uvedení místa) https://www.geni.com/people/V%C3%ADt-Ba ... 5295486107, který by mohl být otec a který se narodil Martinu Bambasovi, který žil na Příbramsku. Nechci ale rodokmen úplně tvořit na základě spekulací, když tam neexistuje žádné jiné pojítko než jméno otce a fakt, že podle data narození by mohl být otcem hledaného Bernarda Bambase (i když v předpokládané době narození by byl relativně starý).
pee.tee

Příspěvekod Zora » pon čer 13, 2016 11:00

možná Kamenice - u Jihlavy, matriky jsou, ale bez indexů.
Hranice procházela v blízkosti.
http://www.kameniceujihlavy.cz/strucna- ... ce/d-16908
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Hledá se!