Svobodovi

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Svobodovi

Příspěvekod Filip Jurnečka » sob čer 04, 2016 17:31

Dobrý den,

hledám narození a úmrtí Tomáše Svobody žijícím v Otmarově, dnes součástí Přibyslavic u Velké Bíteše. Podle jediného dobrého záznamu o jeho svatbě z roku 1806 http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/4682/?strana=123 se mohl narodit nekdy kolem 1783 a podle záznamů o jeho potommcích zemřel mezi 1850 a 1860 v Otmarově.

Dále hledám jeho rodiče (alespoň otce Johanna Swobodu), podle výše uvedeného odkazu pravděpodobně z Hlinska, kde se snad i Tomáš narodil.

Z online matrik jsem nebyl stavu příslušného Johanna vůbec nalézt. Moc ocením jakékoli indicie.
Filip Jurnečka

Re: Svobodovi

Příspěvekod Zora » sob čer 04, 2016 18:02

Jen drobnost, existuje i Otmarov u Rajhradu.
Vy ale asi máte jistotu, že se jedná o ten druhý. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob čer 04, 2016 18:02

A které Hlinsko (když je tam Hlinsko in Böhmen) jste prohledal? Podle mne je to to na Chrudimsku a to nevidím online ani na Family Search ani v Zámrsku....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Filip Jurnečka » sob čer 04, 2016 18:23

Dobrá otázka, ale taky jsem si myslel, že se bude jednat o to na Chrudimsku nebo přesněji u Ždírce. Hledal jsem v Opavských archivech http://vademecum.archives.cz/vademecum/, ale až teď při té otázce mi došlo, že to bude jiné Hlinsko :-/
Filip Jurnečka

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob čer 04, 2016 18:39

Jenže tohle je fakt to Hlinsko na Family Search a tam není z téhle doby matrika ani jedna a v Zámrsku píšou, že mají jen mikrofilm....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Filip Jurnečka » sob čer 04, 2016 18:45

Vypadá to tak. To je nemilé. No snad se někdy dostanu do Zámrsku.. i když během pracovní doby to bude náročné. Každopádně díky za poukázání na můj trapný omyl :)
Filip Jurnečka

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob čer 04, 2016 19:05

chtěla jsem pomoci, ne poukázat :-)- a víte, že jsem několikrát přečetla spoustu matrik zbytečně taky? řekla bych, že je to běžné...
TY Karolina
Karolina Vernerova

Zpět na Hledá se!