Hl. N Anny Tiché, cca 1768, asi Úholičky

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Hl. N Anny Tiché, cca 1768, asi Úholičky

Příspěvekod Brasl » pon kvě 30, 2016 7:06

Mene, mene, tekel, ufarsin.
Brasl

Příspěvekod Zora » pon kvě 30, 2016 7:43

Než se věnovat vzájemným invektivám, zkusila jsem Vám dohledat svatbu
k tomuto zápisu
Informace o rodině (manželství) (F2357)

Hledáte svatbu Matěje Hájka cca 1700 a Justýny.

našla jsem sňatek: Matěj Hájek a pozůstalá vdova po Urbanovi Polákovi
Bohužel křestní jméno nevěsty není uvedeno, třeba budete mít štěstí a najde se i předcházející sňatek nevěsty vdovy a ověříte si, zda se jedna o Vámi hledanou dvojici.

matrika: Kunštát, tu mezi matrikami, které jste prohledal, neuvádíte
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=262

17. novembra 1697
Poctivý mládenec Matieg Hagek z Bohuňova s poctivou vdovou pozůstalou po Urbanovi Polákovi ze Sulíkova

PS jsem si jista, že tyto osoby nepatří mezi mé předky.
Z.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Václav » pon kvě 30, 2016 8:54

Zora píše:Než se věnovat vzájemným invektivám, zkusila jsem Vám dohledat svatbu
k tomuto zápisu
Informace o rodině (manželství) (F2357)

Hledáte svatbu Matěje Hájka cca 1700 a Justýny.

našla jsem sňatek: Matěj Hájek a pozůstalá vdova po Urbanovi Polákovi
Bohužel křestní jméno nevěsty není uvedeno, třeba budete mít štěstí a najde se i předcházející sňatek nevěsty vdovy a ověříte si, zda se jedna o Vámi hledanou dvojici.

matrika: Kunštát, tu mezi matrikami, které jste prohledal, neuvádíte
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=262

17. novembra 1697
Poctivý mládenec Matieg Hagek z Bohuňova s poctivou vdovou pozůstalou po Urbanovi Polákovi ze Sulíkova

PS jsem si jista, že tyto osoby nepatří mezi mé předky.
Z.

No prosím. Když se chce, tak to jde. Věnovat se věcným problémům je vžycky lepší, než se věnovat osočování.
Děkuji za snahu, ale obávám se, že Vámi vyhledaná svatba se nejspíše nebude týkat mého Matěje Hájka. Můj Matěj se narodil kolem roku 1675 ve Strážku, což je cca 40 km daleko od Bohuňova. Navíc je tento Matěj psán jako mládenec a v mém případě by to musel být vdovec, protože jeho první ženou byla Veronika.
Nicméně Vám děkuji za snahu, kteroužto jste odčinila svoji účast v příslušné kauze. Současně se Vám omlouvám za invektivy, které jsem na Vaši osobu použil.
Václav

Příspěvekod Zora » pon kvě 30, 2016 10:14

Nic jsem neodčiňovala, nebylo co, ale byla jsem kolegiální a vstřícná, tak jako vždy a skoro ke všem.
Za Vaši omluvu (cením si toho) Vám prozradím, že vdova Poláková se bohužel jmenovala Alžběta.

Jen dotaz, proč si myslíte, že se Matěj narodil ve Strážku, první dítě Ferdinand manželského páru Matěj - Justína je zde zapsáno až v roce 1710 . Z toho bych usuzovala, že se tento manželský pár přistěhoval, pokud by měl mít děti ( tedy např,. Vámi uváděného Václava , * cca 1700.).
Jestli jste našel u pozdějších zápisů původ Matěje ve Strážku, nutně to nemusí znamenat, že se tam narodil.

Ptám se proto, že mně každá drobnost usnadní pátrání po Vašem rodu Hájků.

Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Jan » pon kvě 30, 2016 10:26

Nechápu proč štěkáte na pana Václava, dal k dispozice svoje vlastní data z rodokmenu, ale nikdo z Vás na webu nic nemá.
Někdy je lepší se podívat co kdo nabízí a pak kritizovat a napadat. Navíc nikde nepíše aby za něho někdo hledal, jen poptává
jestli o těch osobách někdo něco neví, nebo je tato část nedepsaná Hledejte! místo Hledá se?
Jan

Příspěvekod Brasl » pon kvě 30, 2016 10:55

Smutná story.
Brasl

Příspěvekod Zora » pon kvě 30, 2016 13:02

Václav píše:

Můj Matěj se narodil kolem roku 1675 ve Strážku, což je cca 40 km daleko od Bohuňova. Navíc je tento Matěj psán jako mládenec a v mém případě by to musel být vdovec, protože jeho první ženou byla Veronika.
.[/quote]

Jsem si teď více méně jista, že ve Strážku se Matěj nenarodil .
¨
Našla jsem narození "nějakého" Matěje ve Víru, uvidím, jaké byly jeho osudy
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=61

3. zápis ve Februar, 1676
zkuste popřemýšlet, zda by se Vám "nešikl" a pokud se rozhodne, tak by mně hoedně pomohlo, pokud byste mně poslal odkazy na to, co jste o Matějovi zjistil, píšete, že byl vdovec. OK, ale u vás v rodokmenu nevidím jeho první sňatek, ani manželku. To může být ale tím, že se třeba neorientuji v rodokmenu správně.

http://hajek-rodokmen.info/phpgedview42 ... 8-ful-utf8

Tady píšete u Františka Hájka - otec Matěj, matka Justýna a uvádíte i nevlastní sourozence Františka

např. Ferdinanda a další "holky"
Jenže Ferdinand má uvedené rodiče Matěje a Justýnu, tak by František musel být vlastní bratr, nebo mít jinou matku
Zde narození Ferdinanda :
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=46
levá strana první zápis , matka uvedena jako Justyna

Je tam i obec původu u kmotry Justyny Žilkové, na to nemám oči :-(, zkuste přečíst, možná jde o souvislost.

Pokud jsem něco špatně pochopila, nebo se neorientovala správně na Vašich stránkách, tak se omlouvám, pak stačí popostrčit. Z
Zora

Příspěvekod Dagmar8 » pon kvě 30, 2016 17:46

Jan píše:Nechápu proč štěkáte na pana Václava, dal k dispozice svoje vlastní data z rodokmenu, ale nikdo z Vás na webu nic nemá.
Někdy je lepší se podívat co kdo nabízí a pak kritizovat a napadat. Navíc nikde nepíše aby za něho někdo hledal, jen poptává
jestli o těch osobách někdo něco neví, nebo je tato část nedepsaná Hledejte! místo Hledá se?

pane Jene, zřejmě jste nečetl všechny příspěvky - jinak byste nemohl napsat, že někdo na pana Václava "štěká". jen jsme se pozastavili - podotýkám že slušně a věcně nad tím, že ač je zde od roku 2006, neviděli jsme, že by byl někomu nápomocen jako ostatní, zvláště když určitě má po letech hledání zkušenosti, které by mohl nabídnout a pomoci těm, kteří toho tolik ještě nedokáží.
To bylo konstatování založené na faktech, nikoliv napadání, statistika záznamů mluví jasně.
ty Dáša
Dagmar8

Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Příspěvekod Václav » úte kvě 31, 2016 9:07

Dagmar8 píše:
Jan píše:Nechápu proč štěkáte na pana Václava, dal k dispozice svoje vlastní data z rodokmenu, ale nikdo z Vás na webu nic nemá.

pane Jene, zřejmě jste nečetl všechny příspěvky - jinak byste nemohl napsat, že někdo na pana Václava "štěká". jen jsme se pozastavili - podotýkám že slušně a věcně nad tím, že ač je zde od roku 2006, neviděli jsme, že by byl někomu nápomocen jako ostatní, zvláště když určitě má po letech hledání zkušenosti, které by mohl nabídnout a pomoci těm, kteří toho tolik ještě nedokáží.
To bylo konstatování založené na faktech, nikoliv napadání, statistika záznamů mluví jasně.

I když je tento záznam od Dgmar8 určen pro pana Jana, týká se mě a proto odpovídám.
Ano, jen do něj, ukažme si na něj prstem, popravme ho, na hranici s ním, upalme ho, je to parchant, který nepomáhá, zbavme se jeho, jeho předků i dětí, vnoučat, celé jeho rodiny, nemá právo na místo pod sluncem, plivněme mu do tváře, polejme ho dehtem a vyválejmeho v peří!
Tak co, už je spokojená Vaše inkvizitorská, domovnicko důvěrnická dušička? Takto jste to asi chtěla napsat, ne? Ale ve svatém rozhořčení jste nenašla ta pravá slova, co? No, není se čemu divit, protože "blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské". A Vy se do nebe dostanete bez problémů.

Ale věcně.
Statistika mé pomoci v těchto rubrikách:
Hledá se - 7x
Příjmení v rodokmenech - 17x
Další rubriky jsem nepočítal
Navíc, na tomto odkazu je historie mé domluvy s nickem Majkas, pro kterou jsem v SOA Praha fotil záznamy, protože marika ještě nebyla na webu. Trvalo to asi hodinu.
viewtopic.php?f=16&t=2793
Samozřejmě, mých záznamů, zda někdo nenarazil na nějakou událost, kterou nemohu dohledat, v rubrice Hledá se, je podstatně více. Je to logické, ale pokud je mi známo, nijak jsem se tímto neprovinil proti pravidlům tété diskuse. Pokud ano, citujte, prosím.
Václav

Příspěvekod Václav » úte kvě 31, 2016 9:10

Zdravím
a děkuji, že jste našel odvahu vyleštit svoji zbroj, vstoupit na kolbiště a lámat v můj prospěch svá kopí. :D
Václav

Příspěvekod Jan » úte kvě 31, 2016 9:14

Protože jsem četl přístěvky, tak jsem to napsal. O panu Václavovi vím co dal k dispozici a kriticích vím že nedali nic.
Dokonce vím že kritici mohou svá data bez nákladů zveřejnit, nebudu uvádět o kom píši, jen uvedu odkaz kde, pak
se mohou i pochlubit.
Odkaz: http://www.gedmatch.info
Navíc přidám odkaz kde si je mohou bez problémů prohlédnout, formát GED v kódování UTF-8.
Odkaz: https://learnforeverlearn.com/ancestors/ soubor jen načte, nikam nenahrává, jen zobrazí.
Jan

Předchozí

Zpět na Hledá se!