Hl. N Anny Tiché, cca 1768, asi Úholičky

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hl. N Anny Tiché, cca 1768, asi Úholičky

Příspěvekod Václav » čtv kvě 26, 2016 17:24

Anna, otec Josef, se vdává v roce 1786 za Vojtěcha Hlavu z Chýnice, viz tento odkaz:
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/13353/15
první svatba v tomto roce.
V matrice Úholic ani v okolí jsem její narození nenašel.
Děkuji.
Václav

Re: Hl. N Anny Tiché, cca 1768, asi Úholičky

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát kvě 27, 2016 6:43

Všimla jsem si, že všechny Vaše poslední příspěvky- minimálně 10 různých (ale celkově 47! témat) jsou jenom v rubrice "Hledá se". Tak trochu to vypadá, že chcete, aby to všechno někdo dohledat za Vás.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Václav » pát kvě 27, 2016 7:26

Karolina Vernerova píše:Všimla jsem si, že všechny Vaše poslední příspěvky- minimálně 10 různých (ale celkově 47! témat) jsou jenom v rubrice "Hledá se". Tak trochu to vypadá, že chcete, aby to všechno někdo dohledat za Vás.

"Vážená" paní kolegyně. Když nechám bez povšimnutí Vaše necitlivé rýpnutí, tak jste si mohla povšimnout, že já jsem na těchto stránkách zaregistrován už od roku 2006, (zatím co Vy od roku 2012). Větší dávku hledání jsem zadal až letos, to znamená, že už nejméně 10 let hledám, ale dosud jsem nenalezl, takže se obracím na kolegy genealogy, jestli náhodou nemají příslušné příjmení také ve svém rodokmenu. Číst i psát umíte, takže jste si mohla všimnout, že v žádné své žádosti jsem nežádal nikoho, aby pátral za mě. Váš úsudek je typicky ženský, tedy naprosto mylný!
Václav

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát kvě 27, 2016 7:38

No když myslíte.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Dagmar8 » pát kvě 27, 2016 10:39

V tomto případě se musím zastat Karolíny, i když mám zřejmě také myšlení ženské, čili mylné. :D
Ano i já jsem si všimla že jste tady zaregistrován již velmi, velmi dlouho, ale také jsem si všimla, že na rozdíl od jiných zkušených kolegů, kteří se snaží nám méně zdatným pomáhat /viz třeba Karolína, Kašpar,Ozana, Zora a mnoho a mnoho dalších - vyjmenovat všechny nejde/ se v tomto směru neangažujete a stále jen hledáte, přesně jak píše Karolína.
Takže v tomto případě to, že jste tady dlouho, není v této otázce důležité.
ty Dáša
Dagmar8

Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Příspěvekod Zora » pát kvě 27, 2016 11:10

Dagmar8 píše:.... jste tady zaregistrován již velmi, velmi dlouho, ale také jsem si všimla, že na rozdíl od jiných zkušených kolegů, kteří se snaží nám méně zdatným pomáhat /viz třeba Karolína, Kašpar,Ozana, Zora a mnoho a mnoho dalších - vyjmenovat všechny nejde/ se v tomto směru neangažujete a stále jen hledáte, přesně jak píše Karolína.
Takže v tomto případě to, že jste tady dlouho, není v této otázce důležité.

Já jsem si všimla,že nás necháte hledat to,co byste mohl napsat sám veřejně a docela dlouho nás necháte trápit tím, co jste sám špatně přečetl. Možná radíte přes SZ, ale nám Vaše chyby veřejně nepřiznané ubírají čas. Očekávala bych více kolegiality. Do teď jsem si myslela, že na fórum už nechodíte...., proto jste nemohl reagovat.

viewtopic.php?f=33&t=17937&p=83146&hilit=Ba%C5%BEantnice#p83146
....pan Hájek si to asi špatně vyložil, v oddacím záznamu se nepíše o Bažantnici jako o rodišti, nýbrž, že Tomáš Čejka byl v době svatby zaměstnán jako: "Wirtschafts drab in fasanhoste" viz.
viewtopic.php?f=9&t=17782...

Podívejte se, jak jsme se snažili pomoci a Vy jste nenapsal veřejně ani písmeno.
A teď potřebujete Vy naši pomoc....
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Václav » sob kvě 28, 2016 12:16

To Zora, Dagmar 8 a Karolína Vernerová.
"Milé" Milky. Z vašich plků kouká hormonální nevyrovnanost jako ta pověstná sláma z bot. A kdyby se náhodou stalo, nedej Bože, že máme společného předka, tak se neozývejte. Rodinnou spřízněnost s vámi si velice rád odpustím. A to je poslední můj komentář. Buďte tak laskavy a mých příspěvků si nevšímejte!
Václav

Příspěvekod Dr. Taby » sob kvě 28, 2016 20:13

Pane Václave, za ty milky máte tak pět minut na omluvu. Jinak ban. Takové jednání zde netrpíme. Děkuji
Dr. Taby
Site Admin

Oblast pátrání: Staré Křečany, Brtníky, Zásmuky, Malenovice
Rodokmen online: MyHeritage - dr.taby(zavináč)taby.cz

Příspěvekod Václav » sob kvě 28, 2016 21:34

Dr. Taby píše:Pane Václave, za ty milky máte tak pět minut na omluvu. Jinak ban. Takové jednání zde netrpíme. Děkuji

To je zajímavé, rejpat se může a bránit se nesmí? Pohrozil jste také těm třem, že se nevěnují řešení problému, ale jenom rejpou?
Václav

Příspěvekod Dr. Taby » ned kvě 29, 2016 11:29

Chci, ať trochu opadnou emoce, al snažte se vyvarovat osobních útoků. Opravdu, nechci, aby to tu bylo. Samozřejmě se můžete ozvat, ale něco jako "milky" a hormonální nevyrovnanosti prosím ne.
Děkuji
Dr. Taby
Site Admin

Oblast pátrání: Staré Křečany, Brtníky, Zásmuky, Malenovice
Rodokmen online: MyHeritage - dr.taby(zavináč)taby.cz

Příspěvekod Václav » ned kvě 29, 2016 14:12

Dr. Taby píše:Chci, ať trochu opadnou emoce, al snažte se vyvarovat osobních útoků. Opravdu, nechci, aby to tu bylo. Samozřejmě se můžete ozvat, ale něco jako "milky" a hormonální nevyrovnanosti prosím ne.
Děkuji

OK. Doufám, že jste v tomto smyslu varoval také inkriminované dámy.
Václav

Příspěvekod Brasl » ned kvě 29, 2016 16:56

Staré Křečany
Václav píše:"Vážená" paní kolegyně. Když nechám bez povšimnutí Vaše necitlivé rýpnutí, tak jste si mohla povšimnout, že já jsem na těchto stránkách zaregistrován už od roku 2006, (zatím co Vy od roku 2012). Větší dávku hledání jsem zadal až letos, to znamená, že už nejméně 10 let hledám, ale dosud jsem nenalezl, takže se obracím na kolegy genealogy, jestli náhodou nemají příslušné příjmení také ve svém rodokmenu. Číst i psát umíte, takže jste si mohla všimnout, že v žádné své žádosti jsem nežádal nikoho, aby pátral za mě. Váš úsudek je typicky ženský, tedy naprosto mylný!

Pokud se opíráte o to, jak jste dlouho registrován na fóru, tak by jste za tu dobu měl všimnout, že občas tu tací lidé, o kterých píše Karolina, objeví. Ono není od věci se na to dotyčného zeptat přímo. Vaše reakce vypovídá, že nejspíše uhodila hřebíček na hlavičku.

Vždy mě nepříjemně překvapí lidé, kteří arogancí a osobními útoky se snaží dosáhnout toho, aby jim ostatní pomohli. Lidé si taky pomáhají altruisticky, čili zcela dobrovolně a od srdce. Nemusí nic, mohou.

Dr. Taby píše:Pane Václave, za ty milky máte tak pět minut na omluvu. Jinak ban. Takové jednání zde netrpíme. Děkuji

Dr. Taby, máte pravomoc konat, tak konejte, myslím, že podle napsaného je to na místě, a výstrahu jste dal.
Brasl

Příspěvekod Václav » ned kvě 29, 2016 22:48

Brasl píše:Staré Křečany
Václav píše:"Vážená" paní kolegyně. Když nechám bez povšimnutí Vaše necitlivé rýpnutí, tak jste si mohla povšimnout, že já jsem na těchto stránkách zaregistrován už od roku 2006, (zatím co Vy od roku 2012). Větší dávku hledání jsem zadal až letos, to znamená, že už nejméně 10 let hledám, ale dosud jsem nenalezl, takže se obracím na kolegy genealogy, jestli náhodou nemají příslušné příjmení také ve svém rodokmenu. Číst i psát umíte, takže jste si mohla všimnout, že v žádné své žádosti jsem nežádal nikoho, aby pátral za mě. Váš úsudek je typicky ženský, tedy naprosto mylný!

Pokud se opíráte o to, jak jste dlouho registrován na fóru, tak by jste za tu dobu měl všimnout, že občas tu tací lidé, o kterých píše Karolina, objeví. Ono není od věci se na to dotyčného zeptat přímo. Vaše reakce vypovídá, že nejspíše uhodila hřebíček na hlavičku.

Vždy mě nepříjemně překvapí lidé, kteří arogancí a osobními útoky se snaží dosáhnout toho, aby jim ostatní pomohli. Lidé si taky pomáhají altruisticky, čili zcela dobrovolně a od srdce. Nemusí nic, mohou.

Dr. Taby, máte pravomoc konat, tak konejte, myslím, že podle napsaného je to na místě, a výstrahu jste dal.

To je až úděsný. Už mohl být konec, ale zase se objeví další rejpalka, jako ochránkyně vdov a sirotků. Všímáte si, Dr. Taby, že ano. Málo platné, platí zde známý citát: "Ženská neví co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane"!
Václav

Příspěvekod Karolina Vernerova » ned kvě 29, 2016 23:29

A bude to ještě úděsnější: Brasl je muž.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod Václav » pon kvě 30, 2016 5:40

Karolina Vernerova píše:A bude to ještě úděsnější: Brasl je muž.

To je neuvěřitelný. Vy tu celou kauzu vyprovokujete svou rejpavou poznámkou a ještě máte tu drzost se do ní znovu zapojovat. Vaše drzost je opravdu neměřitelná.
J T N P, T T T T X R P. M J F !
Václav

Další

Zpět na Hledá se!