Hl. S Václava Štípka s Magdalenou před rokem 1773-VYŘEŠENO

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hl. S Václava Štípka s Magdalenou před rokem 1773-VYŘEŠENO

Příspěvekod Václav » čtv kvě 26, 2016 19:18

První syn Václav Jakub se jim narodil v Řeporyjích v roce 1772, viz tento odkaz:
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/10685/130
První záznam na levé straně.
Celé okolí jsem prohledal, ale nic.
Děkuji.
Naposledy upravil Václav dne sob kvě 28, 2016 14:44, celkově upraveno 1
Václav

Re: Hl. S Václava Štípka s Magdalenou před rokem 1773

Příspěvekod Václav » pát kvě 27, 2016 0:10

Monika píše:
Václav píše:Celé okolí jsem prohledal, ale nic.

Všimla jsem si, Václave, že sem dáváte průběžně poměrně dost lidí, které nemůžete najít. Doporučila bych neprohledávat jen okolí, ale zaměřit se na obce, které spadaly pod dané panství/statek. Vaši předkové, u nichž jsem se dívala na vaše odkazy, byli poddaní a poddaní se ženili/vdávaly/přesouvali častěji spíš v rámci panství/statku. Další poměrně častou možností jsou svatby/přesuny v rámci různých panství/statků téhož majitele. Vyhoštění na jiné panství/statek se dělo také, ale bylo komplikovanější.
Omlouvám se, pokud nosím dříví do lesa.

Zdravím
a děkuji za tip. Popravdě, tento postup pátrání mě už také napadnul, ale zatím jsem nepřišel na to, jak se dostat třeba k soupisu obcí, které spadaly pod nějaký statek, nebo panství. Pokud máte nějakou metodu jak se k těm informacím dostat, podělte se, prosím. Budu Vám velice "zauzlován". :)
Václav

Příspěvekod pentagun » sob kvě 28, 2016 7:47

http://ebadatelna.soapraha.cz/d/5656/13 druhý zápis od shora vlevo.
Tady máte jednoho Štípka ale neni z Řeporyj ale Tuchoměřic.
TY Tomáš
pentagun

Oblast pátrání: okres: Benešov, Beroun, Hořovice, Chrudim, Karlovy Vary, Most, Písek, Plzeň-jih, Praha, Praha-západ, Příbram, Prostějov, Rokycany, Ústí nad Orlicí, Vídeň

Příspěvekod Václav » sob kvě 28, 2016 12:11

pentagun píše:http://ebadatelna.soapraha.cz/d/5656/13 druhý zápis od shora vlevo.
Tady máte jednoho Štípka ale neni z Řeporyj ale Tuchoměřic.

Zdravím
a děkuji za tip. To by mohlo být ono. Je mi ale divné, že jsem si ho nevšimnul, protože tuto matriku jsem prohledával také. Ono ale když do toho člověk čumí hodně dlouho a jsou třeba dvě v noci, tak se dá přehlídnout ledacos.
Ještě jednou děkuji.
Jen tak mimochodem, Vaše oblasti zájmu se v mnoha případech shodují s mými. Nesetkáváme se náhodou někde?
Václav

Zpět na Hledá se!