Lytnie

Když hledáme na základě místa. Nebo chceme nějaké informace od někoho, kdo to má blíž.

Lytnie

Příspěvekod New » ned pro 04, 2011 19:21

Dobrý den!

dokážete někdo odhadnout, kde mohu hledat místo Lytnie?
http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... strana=121

Díky předem za odpověď
New

Oblast pátrání: Podřipsko. Okresy LT, ME, KD, PZ ...
Rodokmen online: viz www. Orientačně ještě MyHeritage - novy.kopisty@atlas.cz

Příspěvekod Jan » ned pro 04, 2011 21:32

Nevím co hledáte, ale zápisy jsou z Vliněvsi, Počapel a Bechlína. Nic jiného tam není.
Jan

Příspěvekod zrnka písku » pon pro 05, 2011 7:58

Jan píše:Nevím co hledáte, ale zápisy jsou z Vliněvsi, Počapel a Bechlína. Nic jiného tam není.

Myslím, že jde o to, odkud je otec Vavřince Trnky z prvního zápisu na straně.
zrnka písku

Příspěvekod bursica.d » pon pro 05, 2011 11:47

Pro usnadnění práce druhých pomocníků v hledání by jste mohl napsat kde už jste hledal Vy. Takto to je jako hledat jehlu v kupce sena.
bursica.d

Příspěvekod hanucha » pon pro 05, 2011 11:56

A neni to prvni pismeno spis B nez L?

PS: Priste byste mohl aspon napsat kde na te strance to je, kdyz to napsane neni, tak se mi to nechce hledat a hadam ze ostatnim taky ne ;-)
hanucha

Oblast pátrání: okresy: Náchod, Rychnov n.Kn., Tábor, Jindřichův Hradec, Č. Budějovice, Pelhřimov, Kroměříž

Příspěvekod bursica.d » pon pro 05, 2011 11:59

hanucha píše:A neni to prvni pismeno spis B nez L?

PS: Priste byste mohl aspon napsat kde na te strance to je, kdyz to napsane neni, tak se mi to nechce hledat a hadam ze ostatnim taky ne ;-)

Jasně že nechce a odhadovat už také ne - nemáme křišťálovou kouli. :D
bursica.d

Příspěvekod hanucha » pon pro 05, 2011 12:09

Tak ne, asi to bude L a mozna ze to jsou Lytice. Pac dal se pise ze je poddany hrabete Františka Bubny a ten byl z Litice ne?

No nic, musim pracovat :D
hanucha

Oblast pátrání: okresy: Náchod, Rychnov n.Kn., Tábor, Jindřichův Hradec, Č. Budějovice, Pelhřimov, Kroměříž

Příspěvekod Věra Mátlová » pon pro 05, 2011 17:57

Ale ale, někdo taky hledá mého Vavřince Trnku v Bechlíně! Je to Liteň u Berouna - je poddaný pana purkrabího Františka z Bubna, takže nemůže být mýlka, tomu skutečně panství Liteň patřilo.
Já jsem Vavřince (syna Jakuba) v Litni nenašla, jsou tam jen děti Jana a Martina Trnky. :lol:
kozulena
Věra Mátlová

Příspěvekod New » pon pro 05, 2011 22:07

Věra Mátlová píše:Ale ale, někdo taky hledá mého Vavřince Trnku v Bechlíně! Je to Liteň u Berouna - je poddaný pana purkrabího Františka z Bubna, takže nemůže být mýlka, tomu skutečně panství Liteň patřilo.
Já jsem Vavřince (syna Jakuba) v Litni nenašla, jsou tam jen děti Jana a Martina Trnky. :lol:

Hezký, díky! Vavřinec Trnka se usadil ve Vliněvsi, změnil příjmení na Študent (to nevím proč) a zatím jsem mu našel 7 dětí... Ale ta Litnie mi nic nepřipomínala... ani Google nedával rozumný výsledky...

Já snad brzo nahraju svý zjištění na net...
New

Oblast pátrání: Podřipsko. Okresy LT, ME, KD, PZ ...
Rodokmen online: viz www. Orientačně ještě MyHeritage - novy.kopisty@atlas.cz

Příspěvekod Věra Mátlová » úte pro 06, 2011 11:39

V křestních matrikách jsem našla osm dětí „mého“ Vavřince Študenta a Anny narozených v letech 1707-1725; podle matriky zemřelých existovalo ještě deváté – vlastně první – syn Václav narozený ca 1704-5. Jiní Študentovi se ve Vliněvsi ani v okolí neyskytují. V celé matrice je jako jediný další otec Vavřinec zapsán 23.9.1703 Vavřinec Nezdvíhálek (syn Václav, s manželkou Annou), žádné jiné dítě tohoto otce není zapsáno. Myslíte že se nejdřív z Trnky mohl přejmenovat na Nezdvíhálka a pak na Študenta?
kozulena
Věra Mátlová

Zpět na Místopis