Hledám Očenášková

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Hledám Očenášková

Příspěvekod tama.1 » pon kvě 23, 2016 17:58

Prosím,zda někdo nemá v předcích Očenášová Karolína....narozena asi kolem roku 1880...bydliště hádám Břeclavsko,bohužel o ní nic víc nevím.Provdaná za Františka Hotárka z Přibyslavic Velká Bíteš.....společně odešli do Francie kolem roku 1900.
Nebo příjmení Očenášek. Děkuji
tama.1

Oblast pátrání: Přibyslavice-Velká Bíteš,Zastávka u Brna,Bystré-Svitavy,Lesoňovice,Pozďatín
rodina Hotárkova,Ditttrichiva,Štouračova,Vošmerova

Re: Hledám Očenášková

Příspěvekod Zora » pon kvě 23, 2016 18:22

https://www.myheritage.cz/research?form ... 1kov%C3%A1

Uprostřed je Očenášková -Hotárková

Požádejte o spojení (zde) někoho ochotného se správkyní Květoslavou Hotárkovou.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod tama.1 » pon kvě 23, 2016 18:32

Květoslava Hotárková je moje máma..zkouším všude možně hledat,projela jsem skoro všechny matriky břeclavska...jen tuším,že by Karolína mohla být odsud,bo příjmení Očenášek na břeclavsku je hojné.Nechci to vzdát....
tama.1

Oblast pátrání: Přibyslavice-Velká Bíteš,Zastávka u Brna,Bystré-Svitavy,Lesoňovice,Pozďatín

Příspěvekod Zora » pon kvě 23, 2016 19:00

Pokud se nepletu, její manžel byl horník a ve Francii se jim narodil syn.

Je možné,že se rodiny sešly někde, kde se těžilo uhlí

Oslavany, Zbýšov,Rosice,Lukovany......, Hodonín, Břeclav,Dolní Dunajovice, Březí.... z hlavy to všechno neznám hledejte doly na Jižní Moravě - ne všechny jsou funkční dnes a ne všechny byly funkční v onom období.
Bývalo zvykem,že horníci buď přecházeli za lepším výdělkem, nebo byli přetahováni z hlediska své odbornosti.

Z rosicko-oslavanské důlní oblasti se odcházelo často i na Ostravsko.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod tama.1 » pon kvě 23, 2016 19:06

Dala jsem dotaz na Rosicko oslavanské doly,koupili je Diamo....vše bohužel skartováno.Zkusím prohledat ta města....chjooo....
Ještě jsem dala pár dotazů do Velké Bíteše....tam se měl narodit a snad i umřít Fran.hotárek-manžel Karolíny..ohlášky,pasy...čekám...čekám.
tama.1

Příspěvekod Tylda » úte kvě 24, 2016 17:18

Dobrý den.

Kdy se rodina vrátila z Francie na Moravu?
Nemůže být uvedena při sčítání lidu v letech 1910, 1921, či 1930?

Zdraví Tylda :)
Tylda

Příspěvekod tama.1 » úte kvě 24, 2016 18:17

Tylda- i tento dotaz jsem dala na matriku ve Velké Bíteši,podle vzomínek mámy asi roku 1920 plus mínus...čekám taaak netrpělivě na odpověď....bych nejraději nějak popostrčila...ale co když dostanu vynadáno....
Děkuji za radu Taťána
tama.1

Příspěvekod Ziza Zapletal » pon čer 13, 2016 14:10

Jestli jste na Břeclavsku pominula Velké Bílovice a Moravský Žižkov, tak se tam určitě podívejte. Očenášek byl ve Velkých Bílovicích už v 17. stol., rozmnožil se a tento rod je tam dosud, koncem 19. stol. jich tam bylo hodně. Pokud jde o sousední Moravský Žižkov, tak většina tamních rodin pocházela právě z Bílovic, takže předpokládám, že tam budou i Očenáškové.
Náhodou jsem narazi na jiné Očenášky na Znojemsku, ale jde o 1.pol. 18. stol., dál nevím. Jsou to Višňové a Džbánice (tehdejší matrika Trstěnice - z těch Trstěnic navíc pocházel jejich otec). To by té Velké Bíteši bylo blíž.
Ziza Zapletal

Příspěvekod tama.1 » pon čer 13, 2016 17:55

Děkuji za odpověď,právě jsem prohledala celou matriku N Trstěnice,ale nic,tak se ještě vrátím do Moravského žižkova,mohla jsem přehlédnout..již po třetí.
tama.1

Příspěvekod Zora » pon čer 13, 2016 18:21

Všude jsou tam rejstříky, nikde tam Očenášek nevidím - v potřebné době. Z
Zora

Příspěvekod tama.1 » pon čer 13, 2016 19:04

Tak ted uz jen cekat na pani matrikarku z Bitese zda neco objevi.A dekuji Zoro.
tama.1

Zpět na Hledá se!