Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Děkuji tímto: zrnkapísku
od Václav » pát kvě 20, 2016 17:14
Otec Marie, Josef Urban, se narodil v V Popovicích u Brandýsa Nad Labem v roce 1790, Marie se vdala za Josefa Bělohlávka, narozeného v roce 1812 v Petrovicích, dnes Praha.
Současně hledám svatbu jejího otce Josefa Urbana, ktarý si vzal Annu Klabanovou z Chvatěrub.
Děkuji.
-
Václav
-
-
od Dagmar8 » pát kvě 20, 2016 19:08
možná by bylo dobré sem dát link, jestli jste něco nepřehlédl, třeba u Mariiny svatby, také napsat co všechno jste bezúspěšně prohledal atd.
ty Dáša
-

Dagmar8
-
- Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,
od Václav » pát kvě 20, 2016 20:45
Dagmar8 píše:možná by bylo dobré sem dát link, jestli jste něco nepřehlédl, třeba u Mariiny svatby, také napsat co všechno jste bezúspěšně prohledal atd.
Zdravím.
Linky bych dal, ale příslušné matriky ještě nejsou na webu. Celé blízké okolí jsem prohledal, tohle je moje poslední naděje.
-
Václav
-
-
Zpět na Hledá se!