hledám příjmení Malhocký - VYŘEŠENO

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

hledám příjmení Malhocký - VYŘEŠENO

Příspěvekod Petra S » čtv kvě 19, 2016 16:25

Dobrý den, prosím nenarazil někdo v matrikách na jižní Moravě v 18. století na příjmení Malhocký?

Jde o mé přímé předky ze strany babičky mého otce. Můj tatínek říkal, že pochází z Moravského Žižkova, což je pravda, jde opravdu o rozsáhlý klan, ovšem poslední Malhocký, na kterého jsem v Moravském Ž. narazila, je Malhocký Tomáš, přímý předek, v matrice o narození u jeho dětí na začátku 19. stol. V matrice jsem nalezla jeho děti, celkem jedenáct, které měl v domě č. 35 se svou ženou Vinzenzií Osičkovou, po Tomáši Osičkovi, domkáři, dům č. 3 v Moravském Ž. Děti plodili od roku 1818 do roku 1843. Problém je v tom, že jeho zápis o svatbě s Vinzenzií, která je nar. 28. 9. 1799 v domě číslo 3, v Mor. Žižkově, Tomáši Osičkovi a jeho ženě Marianě, roz. Polachové, byl zapsán s chybou a nejsou zde zapsání ani jeho rodiče, ani odkud Tomáš Malhocký pochází. Tím pádem nevím a nemohu nalézt ani jeho rodiče, ani narození Tomáše Malhockého.

Nikde není jeho původ, u narození všech jeho dětí s Vinzenzií je pouze: Tomáš Malhocký, Viertler. Procházela jsem list po listu v matrice narození v Moravském Ž. i ve Velkých Bílovících, ale nikde po něm není ani památky, a ani po jiných Malhockých, třeba sourozencích nebo rodičích. Musel tedy přijít z jiné obce.

V knize úmrtí je napsáno, že zemřel ve věku 67 let roku 1847, mohl se narodit tedy roku 1785, ale plus mínus deset let v matrikách narození jeho jméno a ani jiná jména Malhockých nenalézám.

Předem děkuji, pokud si někdo všiml.
Naposledy upravil Petra S dne ned čer 26, 2016 17:10, celkově upraveno 2
Petra S

Oblast pátrání: Moravský Žižkov, Břeclav, Brno, Praha, Hradec Králové, Čejkovice, Bystřice p. Hostýnem

Re: hledám příjmení Malhocký, jižní Morava

Příspěvekod alenas » pát kvě 20, 2016 6:22

Zdravím -
nějaké Malhocké z Moravského Žižkova v rodokmenu mám, nevím jestli je to ta samá větev - musím ještě něco vyhledat. Zakrátko se ozvu.
Aš.
alenas

Příspěvekod Petra S » pát kvě 20, 2016 7:45

Dobrý den, děkuji!!! Pak musíte být z rodiny, tam je sice těch Malhockých hodně, ale tam všechno směřuje k jedinému jménu a to je Tomáš Malhocký a ten musel odněkud přijít, bohužel nevím odkud. Víte prosím jméno toho Malhockého, kterého máte v rodokmenu? Malhocké mám zmapované všechny v MŽ.
Tomáš Malhocký byl totiž první a jediný v MŽ kolem toho roku 1800 a první narozený Malhocký z jeho jedenácti dětí v MŽ byl právě můj přímý předek Pavel Malhocký, který si vzal Josefu, roz. Haluza. Ten pak žil v domě č. 9 a potom jeho vnuk se přesunul do domu č. 116.
Petra S

Oblast pátrání: Moravský Žižkov, Břeclav, Brno, Praha, Hradec Králové, Čejkovice, Bystřice p. Hostýnem

Příspěvekod alenas » úte kvě 24, 2016 18:15

Zdravím -
máte SZ
Aš.
alenas

Příspěvekod Petra S » úte čer 14, 2016 18:06

Tak nově jsem po procházení všech matrik od slovenských hranic po Mikulov a rakouských hranic po Kyjov, Dubňany atd., zjistila, že v blízkém se žádný Malhocký nenachází a na konci 18. století se ani jeden s tímto příjmením nenarodil. Vzhledem k tomu, že u jeho jména je v matrice napsáno propuštěný voják, začínám si myslet, že mohl klidně přijít i z Čech. Někde v matrice píší i Malhotski (může to být i polské nebo slovenské jméno?)
Petra S

Re: hledám příjmení Malhocký, celá ČR

Příspěvekod ATUM » stř čer 15, 2016 10:05

Na panství Strážnice - panstvistraznice.cz - se pod Grunt Martina Tichého po r.1600 vyskytuje jméno Pavel Malhotský.
ATUM

Oblast pátrání: Okolí Brtnice, Dolní Cerekve, Batelova, Třeště, Telče, Dačic, Kunžaku,
Žirovnice, Písku

Příspěvekod Brasl » stř čer 15, 2016 16:35

Brasl

Příspěvekod Petra S » úte čer 21, 2016 9:20

ATUM píše:Na panství Strážnice - panstvistraznice.cz - se pod Grunt Martina Tichého po r.1600 vyskytuje jméno Pavel Malhotský.

Děkuji moc! Zkusím, tyto stránky vůbec neznám. Strážnici jsem prohledávala index narození 1750-18.. a tam jsem to příjmení nenalezla, Dále do minulosti jsem to jméno nehledala. Každopádně moc děkuji za vodítko. Podívám se.
Petra S

Příspěvekod Petra S » úte čer 21, 2016 9:23

Díky za tip!
Petra S

Příspěvekod Petra S » ned čer 26, 2016 17:10

Našla jsem ho! Jo!!! :) Díky všem.
Petra S

Zpět na Hledá se!