Hledám jakoukoliv zmínku o osobě:
Irena Vávrová, nar. 1887 v Ivančicích. matriční záznam mám k dispozici jako jediný doklad její existence.
Údajně měla působit jako "artistka", snad u nějaké divadelní společnosti (možná cirkusu?)
Naprosto teoreticky bez jakéhokoliv odůvodnění by možná mohla používat příjmení po matce - tedy Irena Wolfová.
Irena byla dcerou ředitele měšťanské školy v Ivančicích.
V době po úmrtí její matky +1892 jsem nenalezla po Ireně žádnou stopu, otec se podruhé oženil v roce 1896, v této druhé rodině se od r. 1900 narodily další děti. Je méně pravděpodobné, že by Irenu vychovávala nevlastní matka.
Nevlastní matka byla narozena v roce 1879, v době svatby bylo Ireně cca 9 roků, její nevlastní matce 16 a 3/4 roku, jak uvádí matrika. Nevlastní matka byla navíc sirotek, vyrůstala do svatby u příbuzných.
Jakékoliv upozornění přivítám.
Prošla jsem Krameria, vyhledávač v rakouských novinách, hledala jsem na netu... Jediná zmínka je o učitelce stejného jména, působící ve 20. letech v Třebíči, zde jsem ale nenašla způsob, jak si původ této učitelky ujasnit.
Matka Ireny je pohřbena mimo Ivančice, a jméno Ireny se nevyskytuje ani na rodinném hrobě (druhé manželství) v Ivančicích.
Děkuji. Zora