Stuchlíkovi - okolí Třebíče, kolem roku 1817 - vyřešeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Stuchlíkovi - okolí Třebíče, kolem roku 1817 - vyřešeno

Příspěvekod layosh1 » stř úno 05, 2014 8:12

ric30 píše:Chcete ještě Stuchlíky ? Jsem sám Stuchlík a Petrůvecké mám alespoň do doby než se přiženili do Radkovic :D

Určitě, zajímají mě stále, mám tam pár nejasností:-) Zajímalo by mě hlavně toto - Petrůvkách žili a zemřel jistý Jakub Stuchlík (narodil se podle věku při zápisu úmrtí kolem roku 1746 a zemřel 8.8.1806) s manželkou Marii (ta zemřela 25.12.1803).Měli tam spoustu dětí (našel jsem jich 9), ale nepovedlo se mi zjistit kde se brali a tím pádem ani neznám rodiče. Teoreticky by to mohli být Jakub nebo Martin (bráchové a synové Pavla Stuchlíka z Petrovic),ale jak říkám, nenašel jsem narození ani svatbu...
layosh1

Oblast pátrání: okresy Znojmo, Třebíč, Jihlava a západní Slovensko - okolí Senice a Skalice

Příspěvekod kuchy68 » čtv bře 03, 2016 15:30

Dobrý den, nějaký rod Stuchlíků je v Příštpu u Jaroměřic nad Rokytnou
kuchy68

Oblast pátrání: Třebíčsko, Hrotovicko, Mor. Krumlovsko, Znojemsko,
příjmení Kuchařík, Jonáš, Otoupal, Ramach

Příspěvekod layosh1 » čtv bře 03, 2016 15:38

kuchy68 píše:Dobrý den, nějaký rod Stuchlíků je v Příštpu u Jaroměřic nad Rokytnou

Díky za upozornění, ty moje jsem nakonec dohledal až před rok 1650. Rod pochází z Petrůvek, Příšťpo bude asi místo, kam se také rod rozrostl...
Pavel Polák
layosh1

Oblast pátrání: okresy Znojmo, Třebíč, Jihlava a západní Slovensko - okolí Senice a Skalice

Předchozí

Zpět na Hledá se!