Voltner z Pitína

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Voltner z Pitína

Příspěvekod kivisekk » sob čer 16, 2012 21:21

Dobrý den,mohl by mně někdo poradit? Hledám předky z manželova rodu, který by měl pocházet z Pitína na Uherskohradišťstku. Jedná se o příjmení VOLTNER. Jak a kde mám začít? Děkuji za každou radu.
kivisekk

Re: Voltner z Pitína

Příspěvekod ozana » sob čer 16, 2012 22:10

Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Sonia » ned čer 17, 2012 18:37

Dobrý den,
na stránce actapublica.eu jsou digitalizované matriky Pitína, tam určitě nějakou stopu najdete :).
Voltnerovi v Pitíně bydlí minimálně od poloviny 18. století - v té době se totiž objevují coby moji předkové.
Sonia

Příspěvekod Fibinka4 » ned dub 27, 2014 18:37

Voltner Ferdinand z Pitína patří k větvi našeho prapradědečka. Voltnerovi měli zrovna včera schůzku. Naševětev je z Olomouce Patřil k nim Jindřich, František, a další, bylo jich 8. Dohledali jsme rodný list našeho předka z roku 1836 a 1848. Pocházíme z Francie, zůstal zde jeden voják z doby napoleonských válek, který zde zapustil kořeny, a bylo to právě v Pitíně. Údajně jde o šlechtický rod. Pokud chcete, ozvěte se mi.
Fibinka4

Příspěvekod sinda77 » sob srp 22, 2015 20:36

Dobrý den.
Moc rád bych se zeptal blíže na ten šlechtický rod. Podle všeho jsem potomkem Voltnerů z Pitína (má praprapraprababička Josefa Voltnerová z Pitína si vzala Jana Patzolda a tak to jde dál až ke mně). Přál bych se dozvědět více- nedávno jsem zahlédl váš příspěvek, který mě velmi zaujal do takové míry, že jsem rozjel vlastní pátrání. Na stránkách myheritage jsem se dočetl o jistém Antonínu Voltnerovi z Pitína, který se narodil roku 1776. V tu doba by, ale podle vás měla být rodina Voltnerů ve Francii a prvním v České republice má být již zmiňovaný voják z Napoleonské armády. Mým přáním je nějak uvéct tyto věci na pravou míru a blíže prozkoumat můj rod.
sinda77

Oblast pátrání: Evropa

Příspěvekod Fibinka4 » čtv bře 03, 2016 10:57

Dobrý den,
24. 4. 2016 ve 13,00 se koná setkání Voltnerů, jejichž původ je z Pitína,v Olomouci , na Sv. Kopečku v restauraci U Macků. Srdečně zveme!
Fibinka4

Zpět na Hledá se!