Čísla popisná

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Čísla popisná

Příspěvekod Vescal » sob úno 06, 2016 20:37

Dobrý den, prosím vás o radu a doporučení. Podle oddacího listu mé prababičky z roku 1943 se snažím najít dům, ve kterém kdysi bydlela - Kohlfelden (Hlubočepy) 226, Praha. Toto popisné číslo dosud v této čtvrti existuje, ale nachází se v adrese místní hospody. Podle popisu příbuzných se má však jednat o vilu, takže domy byly v průběhu let určitě přečíslovány. Napadlo mne proto vyhledat na internetu mapu, nejlépe katastrální, spolu s čísly popisnými, ale byl jsem neúspěšný. Katastrální mapu Prahy jsem nenašel. Existuje na internetu vůbec taková mapa Prahy ze 40. až 50. let, která obsahuje jak čísla katastrů, tak popisná čísla? A pokud ano, je k dispozici zdarma?
Děkuji moc
Vescal

Re: Čísla popisná

Příspěvekod ductrix » sob úno 06, 2016 20:59

Co tohle? http://web2.mlp.cz/mapa1938/klad.php Ale dle mého, je to stále stejný dům, list č. 57
Naposledy upravil ductrix dne sob úno 06, 2016 21:01, celkově upraveno 1
Ty Marcela
ductrix

Oblast pátrání: Boží Dar, Krásná Lípa, Kutná Hora, Semilsko, střední Čechy

Příspěvekod Dawid » sob úno 06, 2016 21:08

Dobrý den a vítejte,

zkuste třeba aplikaci novějších map od městských plánovačů: http://app.iprpraha.cz/js-api/app/srk/
Nabídka různých map je nahoře na liště (vrchní mapová vrstva) a vpravo ve "změnit mapu" (spodní vrstva).

Je tam jak ta mapa z r. 1938, na kterou odkazuje Ductrix (a na které je č. 226 opravdu už tam, co dneska), tak i starší kusy.
Dawid

Příspěvekod martin.foto » sob úno 06, 2016 23:58

Vescal píše:Dobrý den, prosím vás o radu a doporučení. Podle oddacího listu mé prababičky z roku 1943 se snažím najít dům, ve kterém kdysi bydlela - Kohlfelden (Hlubočepy) 226, Praha. Toto popisné číslo dosud v této čtvrti existuje, ale nachází se v adrese místní hospody. Podle popisu příbuzných se má však jednat o vilu, takže domy byly v průběhu let určitě přečíslovány. Napadlo mne proto vyhledat na internetu mapu, nejlépe katastrální, spolu s čísly popisnými, ale byl jsem neúspěšný. Katastrální mapu Prahy jsem nenašel. Existuje na internetu vůbec taková mapa Prahy ze 40. až 50. let, která obsahuje jak čísla katastrů, tak popisná čísla? A pokud ano, je k dispozici zdarma?
Děkuji moc

Domy v Hlubocepech urcite od roku 1943 precislovany nebyly. Pokud uvedete prijmeni babicky pod nimz mela v Hlubocepech bydlet, podivam se zda dokazu neco zjistit.
TY Martin
martin.foto

Oblast pátrání: Praha, Lipník nad Bečvou, Pelhřimov, Blatná, Chotěšice, Mělník, Veltrusy, Chomutov, Nelahozeves, Přívlaka, Horní Bousov, Veltrusy, Kouřim, Žatec, Hluboš, Tábor, Čáslav

Zpět na Hledám pomoc