Narození prapraděda

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Narození prapraděda

Příspěvekod pavelhauf » pát úno 05, 2016 16:00

Dobrý den,

mám datum narození 9.7.1845 jméno František Šulc /při narození Leibl jako nemanželský/ Praha, ale najít tu správnou matriku né a né. V indexech jsem na Franze Šulce tohoto data nenarazil.
A to už jsem nad tím strávil dost času. Jeho matka Josefa Leibl zápis narození v matrice Kostel sv. Petra na Poříčí 25.2.1826 /ještě nedigitalizováno/
Budu vděčný za jakoukoliv radu.
pavelhauf

Re: Narození prapraděda

Příspěvekod Kašpar » pát úno 05, 2016 16:34

Když je narozený jako nemanželský, tak ho zkuste hledat pod "Leibl"
Ale záznam jsem neviděl, tak nevím, zda tam není uvedeno, že ho Šulc přijímá za vlastního.
Kašpar

Re: Narození prapraděda

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát úno 05, 2016 17:33

Tahle rodina?
http://digi.nacr.cz/prihlasky2/?action= ... &folium=79
a tady i s rodiči
http://digi.nacr.cz/prihlasky2/?action= ... &folium=70

Ta přihláška, kde je míň lidí, odkazuje spíš na Nové Město a skoro všechny adresy na sv. Štěpána (a ta jedna, co ukazuje na Podskalí, je už později). Bohužel, jak je v Praze zvykem, Štěpán není pro 1845 digitalizovaný.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Zpět na Hledám pomoc