Bátorová - Marešová

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Bátorová - Marešová

Příspěvekod jubat » stř led 27, 2016 17:36

Ahojte,

hľadám informácie o Júlii Marešovej rodenej Bátorová. Vraj sa vydala niekde na Moravu. Mala deti Františka a Jozefínu (ešte možno žijúci). Pochádzala z okolia Prievidze (Slovensko). Vraj zomrela cca. 30 rokov dozadu, možno existuje aj hrobové miesto. Všetko je to len z počutia ani matričné záznamy nepomohli ako sa vydala. Ročník od 1915 - 1925. Odhad.

Vďaka za odpovede.
jubat

Oblast pátrání: Veľká Lehôtka, Hradec, Prievidza okolie,

Re: Bátorová - Marešová

Příspěvekod Ladislav Bátora » sob led 30, 2016 13:35

Dobrý den, jsem sice Bátora, ale můj prapradědeček Emericus z toho kraje, konkrétně z Dolných Naštíc (Alsó-Naszticz), odešel už někdy kolem roku 1850 do Josefova ve východních Čechách, kde pak žili a umírali jeho potomci až do roku 1977, kdy se moji rodiče přestěhovali do Náchoda.
Ale jestli vás napadne, že bych vám mohl nějak pomoci, tak se ozvěte. Nejstarší mí vypátraní předkové toho příjmení z okolí Bánoviec nad Bebravou jsou Joannes Bátora (*ca 1825-30), Joannes Bátora (* 24. marca 1750), Franciscus Bátora (4. októbra 1786) a Joannes Bátora (14. októbra 1793), který měl s manželkou Julianou Országh výše zmíněného mého pradědečka jménem Emnericus...
Ladislav Bátora

Oblast pátrání: Čechy: přede vším Jaroměřsko, Plzeňsko a mladé i staré Boleslavsko
Morava: zatím jen Prostějov a okolí
Slovensko: Bánovce na Bebravou a okolí
Maďarsko: Kiskunlacháza a okolí

Re: Bátorová - Marešová

Příspěvekod jubat » sob led 30, 2016 21:25

Dobrý deň,

ďakujem za ponuku. Svoj rodokmeň Bátorovcov mám už hotový, len vychytávam posledné detaily. Ide o sesternicu môjho starého otca. Snáď to raz úspešne doriešim. V okolí Bánoviec sme neboli, asi pôjde len o menovcov. Ešte raz vďaka.
jubat

Oblast pátrání: Veľká Lehôtka, Hradec, Prievidza okolie,

Zpět na Hledá se!