Příjmení Kusala

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení Kusala

Příspěvekod Marta S » stř srp 24, 2011 5:25

Dobrý den, zabývám se sestavováním rodokmenu Kusala všechno mi navazuje, ale dva záznamy svateb v mladších matrikách nemohu ve svém okolí najít. Nenašel někdo v některé matrice jméno Josef Kusala a Alois ? Nebo nevyskytuje se v některém městě hrob Kusalů ? Pokud by někdo něco našel nebo viděl na hřitově dejte prosím vědět, ve kterém městě.
Moc děkuji za pomoc a příjemný den přeje Marta S
Marta S

Příspěvekod stanley4 » stř srp 24, 2011 6:15

Konkrétne neporadím, ale tu sú oblasti, kde sa priezvisko vyskytuje v súčasnosti - http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Kusala%20Kusalova/hustota
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Kusalovi

Příspěvekod Marta S » stř srp 31, 2011 17:53

Dobrý den, Bratři toho Josefa a Aloise se jmenovali Ignác byl profesorem na gymnáziu ve Valašském Meziříčí a druhý Petr byl právníkem ve Valašských Kloboukách a později v Telči. Nemá někdo v těchto městech na hřbitově blízké a nevšiml si hrobu Kusalů? Pokud ano, můžete mi prosím někdo poslat data úmrtí i jejich manželek? Děkuji za Vaši pomoc. Marta S
Marta S

Příspěvekod artepa » stř srp 31, 2011 19:07

Dobrý večer,
a co napsat na správu hřbitovů těch měst? Já s tím mám dobré zkušenosti.
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod Marta S » čtv zář 01, 2011 6:11

Já má bohužel se správou hřibtovů špatné zkušenosti. Již jsem tam psala a vůbec se neozvali.
Marta S

Příspěvekod artepa » pát zář 02, 2011 18:35

Možná by mohlo pomoc i gymnázium, jeho historie. Ignác Kusala byl třídním 8.A v roce 1902 i 1908. V roce 1912 byl v 8. třídě absolvent Josef Kusala :-)
Třeba to pomůže.
Mě pomohla historie jedné školy v hledání po téměř ztraceném předkovi. Pravda, on byl ředitelem a tak trochu byl "prvním".
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod Marta S » sob zář 03, 2011 10:55

Děkuji Vám za radu. Ten Josef co byl absolventem 1912 musel být syn toho Ignáce. :D
Marta S

Re: Příjmení Kusala

Příspěvekod Kuskani » pon čer 24, 2013 15:36

Dobrý den,

zajímalo by mě jestli jste se pokoušela sestavovat rodokmen Kusalů jestli jste narazila na předky nebo větev na Slovensku případně v Maďarsku. Můj děda Ludovít Kusala /Lajos Kuszala/ pocházel z nynějšího slovenského Komárna a žil v době cca 1909 - 1980?, kdy tato část Slovenska nějakou dobu patřila Maďarské republice a za II. sv. války byl jako voják maďarské armády odvlečen do ruského zajetí a odkud se pak po letech vrátil. Bohužel moc o něm nevím. Část předků žila a žije v Komárně a v Nových Zámcích, kde jsou také rodinné hroby. Vím, že někdo z tohoto rodu odjel na Bruntálsko, kde se zde oženil a usadil v 1960-70.
Kuskani

Re: Příjmení Kusala

Příspěvekod Marta S » čtv srp 29, 2013 12:00

Dobrý den, zatím mám zpracovanou přímou linii od mojí prababičky ( za svobodna Kusalová ). Jestli se dostanu někam dál tak se ozvu sem na fórum.
Marta S

Zpět na Příjmení v rodokmenech